avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT

Buna ziua, in 1989 m-am recasatorit eu am ramas cu 1 copil (6 ani) iar sotul meu a lasat 2 copii (tot micuti)sotiei intr-un apartament pe care tocmai il platise integral si din acel moment el nu a mai platit nici pensie alimentara. Eu aveam apartamentul in care locuim si ulterior am facut imprumut la cec sa-l cumpar, in 1992 am mai nasct un baietel iar pe cel mare (9 ani) sotul meu l-a infiat , acum sunt mari cel mare (35 ani) este casatorit si este la casa lui , cel mic (26 ani) sta cu noi..inca.Sotul meu ar vrea sa faca un testament pentru a nu se certa copii in viitor ( nu se pune problema dar preventiv) intrebarea este urmatoarea la masa succesorala vin si copii lui din prima casatorie? daca nu cum se procedeaza copii mei primesc cote egale ? 1/2 unul ,1/2 celalalt? ar fi indicat sa facem acest testament acum? va multumesc anticipat si astept raspunsul urgent pe adresa mea de e-mail narcisse.gheorghe@pmb.ro
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:39, 14 Martie 2018
Da, la succesiunea sotului (adica jumătate de imobil) vin toti 4 copii.
Testamentul nu va ajuta pentru că descendenții (copiii) sunt moștenitori rezervatari. Aduca legea le stabilește dreptul la o cota din moștenire, chiar împotriva voinței tatălui, manifestată prin donații sau testamente.
Mai pe românește, ceilalți doi copii pot solicita reductiunea testamentului pentru încălcarea rezervei succesorale.
Rezerva succesorala a fiecărui copil este de 1/16
Deci orice acte ar face soțul dvs nu ii poate exclude.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa moartea mea. badmania98 badmania98 Buna ziua. Am cumpărat un apartament înainte de căsătorie. Aș dori să știu cum se împarte acest apartament după moartea mea, având în vedere ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)