Buna ziua, in 1989 m-am recasatorit eu am ramas cu 1 copil (6 ani) iar sotul meu a lasat 2 copii (tot micuti)sotiei intr-un apartament pe care tocmai il platise integral si din acel moment el nu a mai platit nici pensie alimentara. Eu aveam apartamentul in care locuim si ulterior am facut imprumut la cec sa-l cumpar, in 1992 am mai nasct un baietel iar pe cel mare (9 ani) sotul meu l-a infiat , acum sunt mari cel mare (35 ani) este casatorit si este la casa lui , cel mic (26 ani) sta cu noi..inca.Sotul meu ar vrea sa faca un testament pentru a nu se certa copii in viitor ( nu se pune problema dar preventiv) intrebarea este urmatoarea la masa succesorala vin si copii lui din prima casatorie? daca nu cum se procedeaza copii mei primesc cote egale ? 1/2 unul ,1/2 celalalt? ar fi indicat sa facem acest testament acum? va multumesc anticipat si astept raspunsul urgent pe adresa mea de e-mail narcisse.gheorghe@pmb.ro
Da, la succesiunea sotului (adica jumătate de imobil) vin toti 4 copii.
Testamentul nu va ajuta pentru că descendenții (copiii) sunt moștenitori rezervatari. Aduca legea le stabilește dreptul la o cota din moștenire, chiar împotriva voinței tatălui, manifestată prin donații sau testamente.
Mai pe românește, ceilalți doi copii pot solicita reductiunea testamentului pentru încălcarea rezervei succesorale.
Rezerva succesorala a fiecărui copil este de 1/16
Deci orice acte ar face soțul dvs nu ii poate exclude.