avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu mediu brut pe unitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu mediu brut pe unitate

Azi e prima data cand aud de expresia asta salariu mediu brut pe unitate, asa ca nu am abut timp sa ma documentez prea mult. Vreau sa stiu mai pe scurt, fara articole din legi si .... ce este acest salariu? Eu am un contract colectiv de munca din care reiese ca angajatorul imi va plati la nasterea fiecarui copil o suma de ...un fel de prima. Acest salariu mediu brut pe unitate se refera tot la o plata de genul acesta, adica se da o singura data la nasterea copilului ? Daca am deja un CCM se mai aplica prevederile din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional?

mersi

Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 07:55, 24 Octombrie 2009
salariul mediu brut pe unitate, media dintre salariul minim brut si salariul maxim brut din respectiva societate. societatea la care sinteti angajata poate, in limitele financiare, sa va acorde acea prima pentru nasterea copilului, separat de sumele avansate de stat in acest sens. CCM la nivelul societatii comerciale la care sinteti angajata trebuie sa fie in concordanta cu CCM la nivel national, adica trebuie sa cuprinda macar minimum din CCM national. daca CCM la nivel de societate cuprinde prevederi mai avantajoase salariatilor acestea se aplica fara nici un fel de restrictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pentru nastere copil lidialyly lidialyly Buna ziua, Intrebarea mea: CCM se aplica si in unitatile in care sunt mai putin de 21 angajati? Noi suntem 7 angajati in unitate. O angajata are dreptul la ... (vezi toată discuția)