Azi e prima data cand aud de expresia asta salariu mediu brut pe unitate, asa ca nu am abut timp sa ma documentez prea mult. Vreau sa stiu mai pe scurt, fara articole din legi si .... ce este acest salariu? Eu am un contract colectiv de munca din care reiese ca angajatorul imi va plati la nasterea fiecarui copil o suma de ...un fel de prima. Acest salariu mediu brut pe unitate se refera tot la o plata de genul acesta, adica se da o singura data la nasterea copilului ? Daca am deja un CCM se mai aplica prevederile din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional?
salariul mediu brut pe unitate, media dintre salariul minim brut si salariul maxim brut din respectiva societate. societatea la care sinteti angajata poate, in limitele financiare, sa va acorde acea prima pentru nasterea copilului, separat de sumele avansate de stat in acest sens. CCM la nivelul societatii comerciale la care sinteti angajata trebuie sa fie in concordanta cu CCM la nivel national, adica trebuie sa cuprinda macar minimum din CCM national. daca CCM la nivel de societate cuprinde prevederi mai avantajoase salariatilor acestea se aplica fara nici un fel de restrictie.