Instanta a solutionat legal situatia dupa slariile pe ultimele luni ale sotului.Singura varianta la apel este sa va intelegeti cu sotul sa declare ca doreste sa dea o suma mai mare si chiar sa spuna cuantumul intretinerii pe care vrea s/o atribuie copilului.Altfel instanta nu poate sa decida mai mult decat prevede legea.
Legal ...dupa cartea de bucate, probabil. Nu dupa codul de procedura pe care-l stiu eu.
Putea cel mult sa respinga cererea de majorare si nu sa "majoreze" in minus.
Aparent acesta este un proces castigat, de vreme ce in dispozitiv scrie "admite actiunea" si, prin urmare (dar tot aparent) partea nu ar avea interesul sa promoveze calea de atac. In realitate solutia ...e o varza, iar interesul poate fi justificat.
Angajati un avocat care sa promoveze in paralel calea de atac si o cerere de indreptare (poate a vrut sa scrie 519).
Plafonul max pt. 3 sau mai multi copii este de 1/2 din castigul din munca. Iar eu din expunerea dvs. ghicesc ca sunt 3 copii (numai in acest caz 16% ar fi putut fi "cel mai mic"), dar corectati-ma daca gresesc.
3000:2 = 1500 lei maximul ce poate fi retinut din salariu. Iar mai departe instanta nu e tinuta sa imparta fix la 3, adica 1500:3 = 500 pentru fiecare copil. Ci, in functie de necesitatile fiecarui copil, poate sa stabileasca pentru unul 500 si ceva lei, iar pentru altul 400 si ceva lei).
Daca insa celelate hotarari sunt date in procente 17% si 17% (si nu in sume fixe calculate cu mintea judecatorului) atunci situatia in care va aflati ar fi inca unul din exemplele de ...absurd la care se poate ajunge pentru ca judecatorii REFUZA sa judece. Am mai spus-o si o sa o tot repet. Judecatorul trebuie sa stabileasca el pensia (adica sa faca socotelile pentru a stabili o suma) si nu sa paseze pisica in gradina contabilului de la firma X. Pentru ca atunci nu am mai avea nevoie de judecator in materie de pensie. Am lipi pe garduri procentele maxime prevazute de lege si am lasa contabilii sa stabileasca ei pensia.
Multumesc pentru raspuns! Desigur ca procentul nu era la fel pentru toti copii (18% pentru primul copil de 19 ani, 16% pentru al doilea copil de 7 ani si 16% pentru copilul de 1 an ). In monentul de fata suma stabilita de Instanta din Barlad reprezinta doar 14% pentru copilul de 7 ani, procent mai mic decat pentru copilul de 1 an. Sotul meu are salariul foarte variabil de la o luna la alta. In ultimele 6 luni salariul a variat de la 2200-3900 ron astfel ca amandoi am fost de acord ca pensia sa fie data in procente (sotul a facut si un recurs pentru a se stabili pensia in %).
La ce instanta trebuie sa fac recurs? Se poate direct la Iasi?
Veti exercita calea de atac ordinara a apelului , in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei.
Instanta competenta e cea superioara celei care a pronuntat hotararea judecatoreasca (tribunal ).