avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apel sau recurs?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apel sau recurs?!

impotriva unei hotarari privind contrestatia la executare si poprire pronuntata de judecatorie, se face apel sau recurs la tribunal?
judecatoria a dat sentinta cu apel.
merci!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:08, 24 Februarie 2009
Daca hotararea are la baza dispozitiile art.400 ind.1 si art.401 alin.2 din C.Pr.Civila atunci ea se da cu drept de apel
este vorba despre contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu a unor debite persoana fizica independenta, infiintare poprire asupra pensiei
Cine a formulat contestatia?
Alin. 2 si 3 al art. 402 C.pr.civ. prevad:
(2) Hotărârea pronunţată cu privire la contestaţie se dă fără drept de apel, cu excepţia hotărârii pronunţate în temeiul art. 4001 şi al art. 401 alin. 2.
(3) Hotărârea prin care s-a soluţionat contestaţia privind înţelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea ce se execută.


In opinia mea, singura cale de atac este recursul. ;)
contestatia a facut-o persoana fizica, de ce?

Alte discuții în legătură

Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Respingerea contestatiei in anulare ca netimbrata ContSters51479 ContSters51479 Am promovat o contestatie in anulare, cu mari sanse de izbanda, zic eu. Numai ca, instanta, dupa ce amina pronuntarea cu o saptamina (!!!) respinge actiunea ... (vezi toată discuția)