avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces succesiune

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: strabunicii mei au avut 5 copii. 2 dintre ei,(printre care si bunica mea), la casatorie, au primit, la casatorie, pamant pe care il au inscris in titlul de proprietate. La casatoria celorlalti 3, copii, desi strabunicii mai aveau mult pamant, nu le-a mai fost dat deoarece (cred) ca s-a schimbat legea (cred ca pamanturile au fost confiscate de comunisti).
In urma cu cativa ani mostenitorii copiilor care nu au mai primit pamant au deschis un proces de succesiune care s-a intins pe parcursul mai multor ani. La un moment dat instanta a cerut niste expertiza in urma carora experta a propus niste variante de lotizare, in care terenurile se impart fara a se tine cont de titlurile de proprietate detinute de cei 2 copii (terenuri pe care cei 2 le-au cultivat si pentru care au platit impozite). Bunica mea a mai fost pusa, in plus fata de ceilalti frati sa plateasca o sulta catre alti 2 frati. Bunica mea a decedat intre timp
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. exista vreo posibilitate de anulare a titlurilor de proprietate detinute deja?
2. daca raspunsul la intrebarea anterioara este negativ, de ce se mai face referire in raport la acele pamanturi aflate in titlul de proprietate si se se reimpart
3. de ce expertul nu a tinut cont de titlurile de proprietate deja avute si de ce bunica mea a fost pusa sa mai plateasca acea sulta
1. copiii bunicii mele nu au dezbatut la randul lor succesiunea. Pot fi obligati, eventual prin executare silita, sa plateasca acea sulta

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei pana bogdan pana bogdan Strabunicul meu a murit in 1975 lăsând mostenire 3 hectare de padure, case,,, terenuri! Am dreptul să cer in instanţă parte din moştenire in ... (vezi toată discuția)
Privitor la intabulare de teren ... alexandru77 alexandru77 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot sa aflu ce pamanturi detinea strabunicul (sau macar bunicul) meu? Ideea este: eu am cateva titluri de proprietate, dar stiu ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)