avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul familiei

Strabunicul meu a murit in 1975 lăsând
mostenire 3 hectare de padure, case,,, terenuri! Am dreptul să cer in instanţă parte din moştenire in calitate de strănepot, tinand cont ca bunicii mei i au ingrijit pe strabunici pana la moarte, iar eu cu mama mea ingrijim de bunică ( bunicul murind in 1998)?
Va multumesc !!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
pana bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: pana bogdan , utilizator 21:34, 6 Martie 2019
Buna ziua, Parintii dvs au dreptul intai si intai, daca dansii nu mai sunt atunci urmati dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand moștenitorii strabunicului dvs trebuiau să facă demersuri în baza legilor fondului funciar cu multi ani in urma pt a putea sa le fie reconstituit dreptul de proprietate pt pădure ,teren agricol etc.Daca nu au fost facute aceste demersuri e tardiv acum.Daca bunurile respective exista a u fost puși în posesie bunicii dvs de ex atunci bunurile pot face obiectul unei succesiuni ,donații,vânzări tc.
Bunicul meu si frații lui și au facut titlurile de proprietate in anul 1996 , s au înţeles asupra caselor si a terenurilor. Apoi in 1998 el a murit.
In 2006 cand toti cei 3 frații au murit, copii unuia din fraţi ( angajaţi in primarie, viceprimar, consilier) au revendicat alte suprafeţe noi de teren si casa noastră.
In 2009 au castigat in instanţă casa, dar sentinţa datã a fost greşită iar ei nu au putut intra in posesia casei.
Acum, dupa 1o ani au inceput demersurile iar ,pentru a ne da afară din casă.
Bunica mea este imobilizatã la pat de 10 ani,
Nuştiu ce aș mai putea face , ma gandesc ca daca voi cere adunarea tuturor pământurilor si a caselor si apoi reîmpărţirea lor ar fi o solutie!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
pana bogdan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la moștenire pana bogdan pana bogdan Străbunicul meu a avut 3 copii ! A lasat moștenire pământ și păduri și 3 case ! Bunicul fiind mai mic a rămas în casa bătrânească pe care a ... (vezi toată discuția)
Contestatie mostenire razvanz razvanz Buna Ziua! As dori sa ma ajutati cu o informatie. Fratii bunicii mele au impartit pamantul parintilor lor in parti egale, fara ca bunica mea sa fie ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: strabunicii mei au avut 5 copii. 2 dintre ei,(printre care si bunica mea), la casatorie, au primit, la casatorie, ... (vezi toată discuția)