avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare pentru bucuresteni-depunere mentiuni la ONRC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare pentru bucuresteni-depunere mentiuni la ONRC

Am de depus o lucrare la ONRC Bucuresti. Eu sunt din alt oras. Din cate am observat din discutiile de pe FORUM, fiecare filiala a ONRC are propriile reguli. De pilda, vreau sa stiu daca pentru inregistrarea unei mentiuni privind schimbarea sediului din Bucuresti in alt judet din tara, este nevoie pe langa Hotararea AGA sa depun si act aditional. Sau daca pentru cesiune de parti sociale trebuie sa depun si contractul de cesiune parti sociale. La ONRC din judetul meu este necesara numai Hotararea AGA.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 18:15, 12 Februarie 2011
Buna ziua,
Nu pot spune ca este o regula "de Bucucuresti"
Dar din experienta personala:
1.
DA, pentru schimbare sediul social se cere "act aditional" cu noul sediu, act care se publica in M.Of.
2.
DA, se depune "contractul". (spre deosebire de alte cerinte, asta mi se pare chiar fireasca)
Cu stima,
1. Hot Aga + act constitutiv actualizat (+ dovezi sediu, etc ...restul pe care il stiti)
2. am depus intotdeauna si contractul de cesiune pentru ca l-am redactat si n-avea rost sa-l tin in sertar (l-am redactat pentru ca in raport de continutul lui se stabileste eventualul castig din transferul de p.s ...sau macar scrie acolo ca rezultatul scaderii e zero, ca sa evit discutiile cu vreo minte ...luminata).
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
romascanu, moderator
:D=D>
1. In principiu, e relativ usor de inteles si de acceptat, ca orice act modificator al actului constitutiv, trebuie sa fie insotit de forma actualizata a acestui act constitutiv.

2. Dovada sediului trebuie facuta cu un contract (inchiriere, comodat, etc) si, dupa caz, alte documente.. (nu intram in detalii)..

3. De la jumatatea anului trecut a mai aparut si OUG 54, care introduce acel Certificat si acea Adeverinta pt sediu social, ce se obtin de la ANAF.

Avand in vedere toate aceste elemente expuse pe scurt, e putin probabil ca la Registrul Comertului dintr-un anumit judet, sa fie suficienta o hotarare AGA pt o schimbare de sediu... :hm:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)
Mutare sediu social ivanconstantin ivanconstantin M-ar interesa pasii care trebuie urmati pt. mutarea sediului social al unui SRL dintr-un judet in altul si schimbarea administratorului. Totodata ce documente ... (vezi toată discuția)