avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alipire doua terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alipire doua terenuri

buna ziua ,
deci eu daca am cumparat de la doi proprietari si vreau sa alipesc terenurile de ce am nevoie sau cum se procedeaza . multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 21:48, 15 Martie 2018
Va trebuie actele de proprietate (cele doua contracte de vanzare cumparare), documentatiile cadastrale ale celor 2 terenuri, incheierile de la Cartea Funciara care atesta intabularea dreptului de proprietate pe numele dvs, iar de la Primarie: certificat de atestare fiscala, adeverinta de la Registrul Agricol si certificat de urbanism.
Cu toate aceste documente, va adresati unui birou notarial.
Si o documentatie cadastrala de alipire intocmita de un expert cadastral si avizata de biroul de cadastru competent printr-un referat de admitere alipire imobil. Certificatul fiscal nu este obligatoriu, nefiind vorba de un act de dispozitie si neexistand o norma care sa oblige la solicitara lui ... cumva ramane la latitudinea notarului. La fel si cu adeverinta de la Registrul Agricol. Certificatul de urbanism nu este necesar cata vreme alipiti doar doua loturi si nu o faceti in scopul imediat al edificarii unei constructii pe terenul rezultat din alipire.
In concluzie, actele de proprietate si documentatia cadastrala de alipire sunt suficiente dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate MILESCU MILESCU Am avut un teren aflat langa domiciliul meu in litigiu acum cativa ani. In urma deciziei de la curtea de apel Ploiesti ne-a revenit o portiune din acel teren. ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - ce trebuie facut pentru intabulare? coriand coriand Tatal meu are un certificat de mostenitor dobandit in urma decesului bunicilor in 1989,este singur mostenitor fiind singur la parinti.Din 1989 pina in prezent ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru cfinica cfinica Buna Ziua, Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp. Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul ... (vezi toată discuția)