avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cererea de chemare in judecata, in cazul litigiilor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cererea de chemare in judecata, in cazul litigiilor de munca - se taxeaza sau nu ? si cu cat ?

Buna ziua !
Astazi, toti colegii am hotarat sa cerem in instanta niste sporuri.
Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns:
- Cererea de chemare in judecata, in cazul litigiilor de munca
se taxeaza sau nu ? si cu cat ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 17:51, 15 Martie 2018
Art. 270 C.mun.
Cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.
Va multumim din suflet pentru raspuns.
Sindicatul ne va ajuta cu actiunea.
Veti putea beneficia numai de sporurile mentionate in Regulamentul de acordare a acestora aprobat prin HG pentru sectorul dvs. de activitate. Regulamentul respectiv se aproba pentru fiecare familie ocupationala de functii din sectorul bugetar, regulamente prevazute de Legea salarizarii unice nr. 153/ 2017.
In instanta puteti contesta modul defectuos de acordare al acestor sporuri in conditiile nerespectarii respectivului regulament pentru familia ocupationala din care face parte institutia dvs.
Sindicatul dvs. poate sesiza forumul sindical din care face parte, iar acesta poate sesiza Ministerul din care face parte institutia dvs. (cu avizul de la Ministerul muncii) care emite aceste regulamente.
Pana la aprobarea Regulamentului ,primesc sporurile prevazute in Legea 153/2017.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Colegul dvs economist nu ar trebui sa isi dea cu parerea in chestiuni ce exced competentelor profesionale.Sper ca raspunsurile primite v-au lamurit.

Alte discuții în legătură

Intr-un litigiu de munca cererea reconventiala nu trebuia sa aibe timbru? iosif.kramar iosif.kramar sunt in litigiu de munca cu angajatorul. am primit aceasta cerere reconventionala prin care mi se cer daune pentru defaimare banca. astazi la arhiva ... (vezi toată discuția)
In prezent, exista taxa judiciara de timbru pentru actiunile izvorate din raporturi de munca, sau nu?! LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta unei chestiuni, pentru ca imediat nu mai inteleg nimic. :( Pe acest site cat si pe altele, am tot ... (vezi toată discuția)
Litigiile de munca - actiuni evaluabile in bani ? addi68 addi68 In cazul litigiilor de munca in care se solicita nu doar reintegrare pe post ci si salariile, sau diferenta de salariu cuvenita pe perioada scursa de la ... (vezi toată discuția)