avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Țigara electronică în benzinării
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Țigara electronică în benzinării

Buna ziua! Lamuriti-ma, va rog! Am fost surprinsa sa descopar intr-o benzinarie faptul ca tigara electronica este interzisa! Mi s-a spus ca este interzisa in temeiul legii 307/2006! Ma puteti ajuta, va rog?

Multumesc,
Laura Alexe
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lralx85 , utilizator 18:48, 16 Martie 2018
Firmele au dreptul! Doream o opinie bazata pe ceva. Ca de presupus am presupun si eu o gramada de chestii!
Singurul argument legal este textul de lege.

Legea 349/2002
art.2
În sensul prezentei legi, prin:
....
n^1) mijloc de transport în comun se înțelege orice vehicul utilizat pentru transportul contra cost al persoanelor;
.....


art.3
(1^2) În spațiile prevăzute la art. 2 lit. n^1) este interzisă inclusiv utilizarea țigaretei electronice.
.....
Inspectorii ISU pot dispune masuri in urma efectuarii de controale.
Daca au gasit tigari elctronice, au mentionat acest fapt in actul de control si le-au interzis. Respectarea masurii dispuse de catre inspectori este obligatorie pentru mentinerea autorizatiei ISU-PSI a benzinariei respective.
In plus fata de motivatia mentionata in mesajul meu anterior, inspectorii ISU detin si informatii legate de cazuri concrete in care tigarile electronice au exploadat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ca tigarile electronice sunt interzise pe teritoriul statiilor de distributie carburanti. La fiecare inhalare din tigara electronica, un senzor de presiune activeaza bateria, care alimenteaza atomizatorul (vaporizatorul) acesta are o rezistenta care se incalzeste, la incandescenta si, sub efectul caldurii, lichidul de tigara se evapora
In concluzie tigara electronica are in componenta o rezistenta care poate constitui o sursa de aprindere a atmosferelor potential explosive.
Se stie ca pe teritoriul statiilor de distributie carburanti exista zone Ex unde sunt interzise eventualele surse de aprindere (gurile de alimentare, pompele de distributie, zona rastelului de depozitare butelii GPL etc.). Nu v-ati intrebat de ce in statiile de distributie carburanti este interzisa folosirea telefoanelor mobile (semnalizata in zona pompelor de distributie carburanti)?

Este cunoscut un incident, din 2016, soldat cu un incendiu in localitatea Anglet, din sud-vestul Frantei cand o femeie care folosea o tigare electronica la volanul unui autoturism a lasat pentru cateva secunde tigarea pe scaunul din dreapta al masinii, care a luat foc. Incendiul a cuprins autoturismul si alte trei vehicule parcate in apropiere.
Multumesc frumos pentru raspunsul logic si concret. Asta cautam de fapt. Stiu ca telefoanele mobile sunt interzise, dar am vazut foarte multe persoane vb la telefon in timp ce alimenteaza si nu zicea nimeni nimic. Presupun ca locul in care vapatul este interzis este locul in care si tel sunt interzise. Multumesc oricum pt o explicatie clara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea antifumat Seanconnery Seanconnery Tigara electronica este interzisa in spatiile publice inchise ? Locul de munca ? (vezi toată discuția)
Tigara electronica / da sau nu in locuri publice BraveHeart BraveHeart Rog ajutor juridic din partea specialistilor. Am citit noua \"lege\" publicata in Monitorul Oficial care aduce completari vechii Leg 349 / 2002. In noul ... (vezi toată discuția)
Noua lege a fumatului ketanez ketanez Buna seara ...am si eu o nelamurie referitoare la noua lege a fumatului..eu folosesc o tigara electronica...din noua lege nu inteleg daca am voie sau nu sa ... (vezi toată discuția)