avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Buna ziua,
As avea o intebare:
-in cazul in care o persoana a fost angajata cu contact de munca pe perioada nedeterminata in perioada octombrie 2017-decembrie 2017, s-a incetat cu art 31(3), apoi i s-a facut din nou contract determinat tot la aceasi fimma pe perioada decembrie 2017-februarie 2018, apoi act aditional pt prelungirea contractului pana in martie 2018 si acum din nou un act aditional de prelungire pana in 8 aprilie 2018.
La inetarea contractulu de drept in 8 aprilie , persoana in cauza poate depune dosarul pentru somaj?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 18:14, 16 Martie 2018
Da,persoana in cauza isi poate depune actele pentru somaj.

In general, se beneficiaza de somaj daca:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salaiatului
- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.

Stagiul minim de cotizare poate fi cumulat de la mai multi angajatori si nu numai de la unul singur.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj AntoniaTeo AntoniaTeo Daca am lucrat in invatamant, respectiv cu contract din data de 1 sept. 2017 pana in 31 aug. 2018, am dreptul la indemnizatia de somaj??? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil, mama in prezent somera Anonimus26 Anonimus26 Buna ziua! De la mijlocul lunii aprilie a.c nu mai lucrez. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc anul viitor in aprilie. Doresc sa stiu daca pot primi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!pot beneficia de șomaj dacă am fost angajat pe perioada ... Valiioni Valiioni Bună ziua!pot beneficia de șomaj dacă am fost angajat pe perioada 29 decembrie 2020 _19 decembrie 2021. (vezi toată discuția)