avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate retrage cererea de indreptare a erorii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate retrage cererea de indreptare a erorii materiale?

Se poate retrage cererea de indreptare a erorii materiale la o sentinata civila daca intre timp m-am lamurit ca nu era necesara?
Pot fi sanctionata pentru ca nu am fost atenta/ nu m-am informat cand am cerut-o, dand de lucru astfel inutil instantei?
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 22:22, 20 Martie 2018
Puteti sa trimiteti o precizare in scris in sensul ca intelegeti sa renuntati la cererea formulata.Chiar daca eta respinsa nu va afecta cu nimic.
Multumesc pentru raspuns.
Instanta a solicitat prezenta mea la urmatoarea sedinta deoarece partea reclamata nu a fost gasita pentru inmanarea citatiei, aceasta intre timp desfiintandu-se.
Este bine daca voi merge si voi face precizarile solicitate de instanta si voi renunta la cererea mea?
n-am inteles daca eroarea materiala este reala
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
adriandimitriu, utilizator
Buna seara,
E greu de spus.
In cererea mea initiala am utilizat o anume formulare, conforma cu un act depus la instanta (o adeverinta eliberata unui coleg)
In sentina, instanta a utilizat o formula putin diferita (luata tot dintr-o adeverinta, a altui coleg, depusa de mine la dosar).
Din nefericire aceste doua adeverinte au fost completate diferit de catre persoanele care le-au completat, ceea ce poate duce la intelegeri diferite ale continutului lor.
Deci nu stiu ce sa zic. Formularea poate fi interpretabila. Cred ca depinde de obiectivitatea cui citeste.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
EugeniaG, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie instanta cris1111 cris1111 Buna ziua Cu putin timp in urma am depus o cerere de ajutor judiciar la judecatoria Constanta Cererea a fost facuta de catre subsemnatul ... (vezi toată discuția)
Retragere cerere dosar ciciilo ciciilo Buna ziua. daca am apucat si am depus la dosar o cerere pt renuntare la judecata o mai pot cumva retrage pana la infatisare? Multumesc (vezi toată discuția)
Acelasi complet : doua incheieri diferite... Anturaju93 Anturaju93 Salut. Sunt intr-o mare dilema intr-un proces civil de partaj. Voi sari peste celelalte detalii si voi trece direct la subiect. Partea adversa a facut cerere ... (vezi toată discuția)