avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Retragere cerere dosar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Retragere cerere dosar

Buna ziua. daca am apucat si am depus la dosar o cerere pt renuntare la judecata o mai pot cumva retrage pana la infatisare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:03, 15 Aprilie 2011
Da. va prezentati la termen personal si spuuneti instantei
in cazul in care sunteti la instanta de fond,inainte de prima zi de infatisare, aveti posibilitatea legala sa modificati cererea de renuntare la judecata.ar fi indicat sa depuneti imediat note de sedinta in care sa mentionati cele expuse de dvs si in acelasi trimp,achitati eventuala taxa de timbru, pentru a investi instanta sa judece speta dedusa judecatii
este vorba de un recurs initiat de mine in urma unui apel prin care s-a cerut de catre partea adversa indreptarea unei erori materiale strecurate intr-o sentinta de calcul a unei pensii alimentare. la apel fosta a castigat si eu am cerut recurs.
In opinia mea, totul depinde de modul in care ati fomulat cererea de renuntare la judecata.
Daca este numai o cerere simpla depusa prin registratura, eventual fara viza judecatorului, se poate renunta la acesta cerere.
Daca cumva cererea dvs are forma autentica si a fost depusa la dosar, cred ca totusi se poate si in acest caz, la termenul de judecata sa sustineti ca nu mai doriti renuntarea.
Daca insa, renuntarea la judecata a fost formulata in fata judecatorului, nu cred ca mai este posibila revenirea asupra renuntarii.
Se mai pune problema daca ati renuntat la judecata sau ati renuntat la dreptul dedus judecatii.
Oricum, chiar daca ati renuntat la judecata si sunteti in termenul de prescriptie (depinde de natura cauzei), puteti formula o noua cerere de chemare in judecata cu acelasi obiect.
Av. Mihai Vaduva
am trimis o cerere simpla prin posta

Alte discuții în legătură

Cerere indreptare eroare materiala Andrei2014 Andrei2014 Buna ziua, Intr-o sentinta ramasa definitiva dupa apel, numele unei parti nu este complet, adica nu are trecut si al doilea prenume. Trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Rectificare hotarare divort lucia70 lucia70 Pe ultima pagina a hotararii de divort am data de nastrere a copilului scrisa gresit , in loc de 20 este trecut 23 , vreau sa stiu ce trebuie sa fac si cat ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de calcul? desirelia75 desirelia75 judecatoria emite o hotarare in care s-a strecurat o greseala materiala si de calcul.aceasta greseala apare evidentiata corect in raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)