avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... rectificare hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

rectificare hotarare divort

Pe ultima pagina a hotararii de divort am data de nastrere a copilului scrisa gresit , in loc de 20 este trecut 23 , vreau sa stiu ce trebuie sa fac si cat timp dureaza aceasta rectificare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucia70 , utilizator 13:44, 19 Martie 2012
Depuneti la instanţa o cerere de îndreptare eroare materială. Tot acolo întrebaţi cât durează, de obicei acest termen diferă de la instanţa la instanţă.
Daca eroarea cu privire la data nasterii minorului se regaseste in dispozitivul hotararii ( dupa in numele legii instanta hotaraste), atunci puteti formula o cerere de indreptare a erorii materiale.
Dupa ce instanta va solutiona cererea formulata, va pronunta o Incheiere de indreptare a erorii materiale care ulterior va fi redactata si comunicata ambelor parti.
De la data comunicarii va curge termenul de apel de 30 de zile.
Daca cererea este admisa, dupa expirarea termenului de apel puteti solicita legalizarea acesteia.
Veti solicita si legalizarea hotararii de divort si oriunde veti avea nevoie de hotararea de divort, aceasta va fi insotita de incheierea de indreptare.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Of........din pacate eroarea este pe ultima pagina (dupa in numele legii instanta hotareste) , daca depun cererea de indreptare a erorii luni 13.02.2012 credeti ca pana la 1 aprilie se rezolva pt ca pe 13 vrem sa plecam din tara si trebuie sa-i fac si fetei pasaport.
Va multumesc
In principiu ar trebui ca pana atunci sa o puteti legaliza, insa depinde cat de repede va fi solutionata si redactata pentru a putea fi comunicata.
Puteti mentiona in cerere ca solicitati solutionarea de urgenta a cererii avand in vedere ca incheierea va este necesara pentru efectuarea formalitatilor necesare pasaportului minorei si plecarii din tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In sfarsit mi-a iesit hotararea cu rezolvarea erorilor (pt ca au fost doua si ambele descoperite de mine) dar are termen de recurs 30 de zile si nu ma ajuta cu absolut nimic , va trebui sa renunt la concediul de Paste .
Am doua intrebari :
1.Pot face pasaport copilului daca hot. nu este def.si irev.?
2.Cine ar trebui sa raspunda pt aceasta eroare strecurata in hot.mea?
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala inauntrul termenului de recurs custodie.comuna custodie.comuna Buna ziua, Am urmatoarea problema. Hotararea de divort (aflata in apel) data de TB a ramas irevocabila prin ne-recurare. Am fost la TB sa solicit ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)