avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptare eroare materiala inauntrul termenului de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptare eroare materiala inauntrul termenului de recurs

Buna ziua,

Am urmatoarea problema.
Hotararea de divort (aflata in apel) data de TB a ramas irevocabila prin ne-recurare.
Am fost la TB sa solicit legalizarea hotararii, unde am aflat ca inauntrul termenului de recurs a fost depusa o cerere de indreptare eroare materiala (o greseala facuta de instanta de fond in ceea ce priveste data incheierii casatoriei).
Cererea de indreptare eroare materiala a avut ca efect acordarea unui nou termen de judecata (foarte scurt) la aceiasi instanta si la acelasi complet , asta dupa ce hotararea a devenit irevocabila.
De la registratura TB mi s-a spus ca nu se poate legaliza si nici investi hotararea de divort, pana cand incheierea prin care s-a dispus indreptarea erorii materiale nu devine la randu-i irevocabila.
Adica trebuie sa mai astept cel putin 30 de zile pana cand se redacteaza incheierea de indreptare , apoi inca 30 de zile termenul legal in care respectiva incheiere poate fi atacata.

In tot acest timp ce se intampla cu hotararea de divort care este irevocabila nefiind recurata in termen ?
Cum pot intra in posesia hotararii cu mentiunea definitiva si irevocabila in aceasta situatie?
Poate fi pusa in aplicare in special in ceea ce priveste programul de vizitare minor, avand in vedere ca prin ordonanta presidentiala am stabilit un alt program de vizitare valabil pana cand hotararea de divort ramane definitiva si irevocabila?
Care program de vizitare este valabil in acest caz , cel de pe ordonanta sau cel de la divort?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:00, 12 Aprilie 2010
Din punctul meu de vedere hotararea de divort este irevocabila.
Adica isi produce efectele...dar nu cred ca se va executa de executorul judecatoresc...
Nu puteti legaliza hotararea de divort fara incheierea de indreptare.
Deci, este irevocabila, dar nu o puteti legaliza adica nu veti putea dovedi acest lucru...

Renuntarea la calea de atac cu privire la incheierea de sedinta facuta de ambele parti este singura solutie care poate grabi situatia.

Legalizarea hotararii judecatoresti se va face de prima instanta ceea ce inseamna ca trebuie sa asteptati pana ajunge dosarul la prima instanta.

Pana una alta faceti o cerere de redactare si comunicare de urgenta a incheierii de indreptare.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)
Incheiere primavera1234 primavera1234 Apelul specificat in incheierea cererii de indreptare erori materiale este doar pentru Incheiere sau si pentru prima hotarare? Care este durata de la ... (vezi toată discuția)