avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia

Bună seara
Sunt însărcinată în 8 săptămâni. Muncesc cu carte de munca din data de 24 octombrie. As putea sa iau indemnizația?
Cel mai recent răspuns: Elena2623 , utilizator 17:44, 21 Iunie 2018
Auzisem ca se vor considera întreruperi concediile medicale.
Perioada in care veti beneficia de concedii și de indemnizații de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 ,este perioada eligibila pentru CCC.
În cazul în care plătesc cotizațiile către stat din mana, neavând cartea de munca deschisa, pot beneficia de indemnizație creștere copil?
Plata contributiilor asigurarilor sociale pentru pensie si sanatate nu va ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
În regula, multumesc!
Sunt puțin tensionata deoarece angajatorul de când a aflat de sarcina, cauta motive sa ma dea afara.

Alte discuții în legătură

Îndemnizare creștere copil alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Eu sunt angajată de la începutul lunii, însă la vizită medicală am aflat că sunt însărcinată în 2 săptămâni. Calculând copilul se va ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal de risc Darib Darib Buna... se poate sa intru din șomaj tehnic în concediu maternal de risc? (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Cezara_85 Cezara_85 Momentan sunt angajata din octombrie 2016 la o firma care se va închide la începutul lunii martie, urmând sa nasc în luna august. In cazul meu de unde voi ... (vezi toată discuția)