avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Cum se calculeaza cuantumul pesiei alimentare pe care trebuie sa o platesc pentru un copil in germania?copilul are 1 an
codul civil:

Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere

Art. 529

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si bonurile de masa ! un roman un roman La stabilirea cuantumului pensiei alimentare minor se iau in calcul si bonurile de masa ? Care este procedura ? Daca se poate si un act normativ ! Multumesc ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de ... AnamariaA1 AnamariaA1 Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de lei salariu in mâna ? Dacă tatăl are și rate la un imobil , datoriile lui se scad și după se ... (vezi toată discuția)