avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar intelegere amiabila respins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar intelegere amiabila respins

in primul rand buna ziua,
am si eu o problema si doresc putin ajutor in rezolvarea ei care sta cam asa:
am fost accidentat de o persoana angajata la firma X care conducea masina firmei, persoana nu s-a asigurat la angajarea in trafic(nu era atenta)
dupa accident am fost la sediul de constatari al firmei care a asigurat masina firmei X, sa facut constatare si dosar, persoana vinovata a chemat de la firma X un consilier care a spus sa scriem ca masina mea a stationat in timpul accidentului
dosarul a fost respins din cauza ca airbagurile nu se declanseaza decat atunci cand masina are contactul pus
persoana vinovata a fost data afara si masina firmei a fost reparata
acum eu nu am bani necesari sa imi repar masina(are avarii in valoare de 24400RON conform devizului dat de service) si vreau sa aflu ce pot face pentru ca societatea de asigurari sa imi plateasca reparatiile
PS: politia nu a mers la fata accidentului si el a avut loc acum o luna

multumesc pentru orice sfat/indrumare dat/a
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 15:53, 3 Noiembrie 2009
In baza documentelor pe care le detineti mergeti la serviciul politie rutiera ,sesizati evenimentul .Autoritae urmeaza sa va elibereze dovada,eventual sa va indrume etapele urmatoare pentru solutionare
Cred ca va fi o invatatura de minte pentru viitor in sensul sa declarati numai ceea ce corespunde realitatii.
Este diferenta intre "stationa" si "contactul pus".Cand stationati in parcare si motorul merge, nu aveti contactul pus?
@cioan daca va mai exista data viitoare nu voi mai face nici o intelegere amiabila
@nucu$ in declaratia mea masina stationa si nu avea pasageri, si ei au dedus ca era fara contactul pus
Au "dedus" ?Si daca mergea aerul conditionat sau incalzirea?Nu trebuia sa mearga si motorul?

Alte discuții în legătură

Despagubire r.c.a anddrey anddrey problema mea este ca avand un accident in care nu am fost vinovat,cei de la asigurari,avand dauna masini mele peste 200 de mil vechi,o sa bage dosarul la dauna ... (vezi toată discuția)
Proces cu pagubitul unui accident rutier suciu florin suciu florin Buna ziua! Am avut acu 1 luna un accident rutier in care eu am fost de vina.Mentionez ca eu conduceam masina firmei unde sunt angajat. Conform procedurilor ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)