avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cumparare imobil grevat de sarcini
Discuție deschisă în Executare silită

cumparare imobil grevat de sarcini

Buna ziua,

as vrea sa cumpar un apartament la licitatie (primul termen),dar care are notate urmatoarele sarcini -
-contract de ipoteca
-cesiune creanta
-somatie imobiliara
-litigiu (contestie executare)
-privilegiu imobiliar.

Intrebarea mea este daca cumva actualul proprietar castiga contestatia la executare,eu pot deveni adjudecatar de rea credinta ?se vor repune partile in situatia anterioara executarii ,iar eu va trebui sa le inapoiez bunul ?
-ce si cum ma indrumati sa fac ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 12:03, 6 Februarie 2019
Doar cunoasterea sarcinilor de care este grevat imobilul acum nu poate duce la concluzia ca sunteti de rea credinta. Conform art 846 Cod de Procedura, toate aceste sarcini se sting la momentul inatabularii dreptului de proprietate al adjudecatarului.
multumesc,temerea mea este daca actualul proprietar castiga contestatia la executare.Si inca un aspect =cineva mi-a spus ca proprietarul poate contesta adjudecarea,totul intorcandu-se in defavoarea mea,eu neputand sa notez definitiv...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupunand ca cel aflat in executare silita are castig de cauza, poate apoi cere instantei intoarcerea executarii silite. Atunci se examineaza buna sau reaua credinta a adjudecatarului, insa cum spuneam, cunoasterea sarcinilor asupra imobilului inainte de vanzarea silita a acestuia nu stabileste prin ea insasi reaua credinta a adjudecatarului.
Nu doar proprietarul ci si creditorii si alte parti interesate pot ataca actul de adjudecare in termen de o luna de la inscrierea provizorie a acestuia.
Trebuie sa intelegeti ca aceasta nu este o vanzare de buna voie, ci una cu o procedura speciala, deci nu prea puteti controla riscurile intre depunerea initiala si momentul la care deveniti proprietar. Orice se poate intampla si nu cred ca poate cuantifica nimeni cat de posibil sau probabil este ca lucrurile sa se intoarca in defavoarea dvs.
multumesc frumos de ajutor.
Buna ziua.Vreau sa depun o cerere in judecatorie ,pentru a interzice vinzarea imobilelor dintrun litigiu .Cum trebuie sa formulez in mod corect?

Alte discuții în legătură

Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Plata creantei dupa vanzarea la licitatie a imobilului Bobonex Bobonex Vreau sa intreb si eu daca este posibil ca dupa vanzarea la licitatie a unui imobil(in cadrul executarii silite imobiliare), insa pana la emiterea actului de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea succesiva a unui imobil prin executare silita mihacion mihacion Buna ziua, In urma unui dosar de executare s-a dus la indeplinire vanzarea prin licitatie a unui imobil. Daca prin contestatiii si recursuri debitorul ... (vezi toată discuția)