avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Unde contest un proces verbal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Unde contest un proces verbal?

Aseara in intersectia Mihail Sebastian cu Calea 13 Septembrie, am trecut pe culoarea verde a semaforului, dar o masina care se incadrase sa faca stanga nu mi-a acordat prioritate si incercand sa-l evit prin frana puternica si viraj dreapta, l-am acrosat cu partea stanga fata. Conducatorul autovehiculului era un cetatean turc, cu care nu am putut sa ma inteleg deloc. Am plecat la politie sa dau declaratiile aferente, iar acolo m-am trezit cu turcul acompaniat de inca 7-8 tigani(cica rude cu acesta!). Aia i-au facut declaratia, schema, tot, fara sa fi fost prezenti la fata locului in momentul accidentului. Cum el o tinea una si buna ca eu as fi trecut pe rosu, iar imi sustineam nevinovatia ca am trecut pe verde si el nu a acordat prioritate, a ramas ca politia sa scoata inregistrarea de la camera din acea intersectie pentru a vedea cine are dreptate. Eu sunt sigur ca am dreptate, dar din ce am vazut eu aseara cei care il insoteau pe turc se cunosteaua destul de bine cu mai multi politisti de la acea sectie. Daca printr-o magarie, ma scoate pe mine vinovat, cum trebuie sa procedez? Sa contest procesul verbal? Unde sa-l contest?

Va multumesc pentru intelegere si astept sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:28, 24 Octombrie 2009
pv se contesta in termen de 15 zile de la comunicare la judecatorie, nu se platesc taxe judiciare de timbru
Buna ziua !
Asteptati concluziile politiei, cercetare ce trebuie sa se finalizeze cu un proces - verbal de constatare. In cazul in care nu sunteti multumit, nu- l semnati si- l puteti contesta la instanta competenta ( judecatoria) in termen de max. 15 zile.
Cu stima !
Pentru mai multe detalii ma puteti contacta si printr- un mesaj privat.
Mersi.

Deci...trebuie sa nu-l semnez si sa-l contest la judecatoria de sector sau la judecatoria Bucuresti.
gabosu80 a scris:

Mersi.

Deci...trebuie sa nu-l semnez si sa-l contest la judecatoria de sector sau la judecatoria Bucuresti.

La judecatoria sectorului in care s-a produs evenimentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Retinere permis - trecere pe rosu catalinn008 catalinn008 Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul pe motiv de trecere pe culoarea rosie a semaforului. Am facut stanga in sensul giratoriu de la Universitate ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)