avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se certifica contractul original de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se certifica contractul original de înstrăinare-dobândire auto?

Persoana care vinde maşina trebuie să prezinte autorităţilor fiscale locale contractul original de înstrăinare-dobândire, împreună cu patru copii certificate ale acestuia.Va rog sa mi spuneti cum se certifica si unde, ca voi fi pus in situatie peste cateva zile. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: zefirzefir , utilizator 10:48, 18 Martie 2018
Se completeaza formularul de contract de vanzare cumparare apoi se fac 4 copii (1 original si 4 copii), apoi se merge la "Directia de Taxe si Impozite" de care tine vanzatorul masinii!
Vanzatorul masinii trebuie sa prezinte autoritatilor fiscale locale contractul original de înstrainare-dobandire, împreuna cu patru copii certificate ale acestuia.
Cele cinci documente sunt folosite dupa cum urmeaza:
- exemplarul original ramane la cumparator
- un exemplar certificat ramane în arhiva organului fiscal local;
- un exemplar certificat ramane la vanzator ;
- un exemplar certificat se depune la organul fiscal local unde isi are domiciliul fiscal cumparatorul
- un exemplar certificat*, pe care se înscrie si de către organul fiscal de la domiciliul cumparatorului numarul de înregistrare din Registrul de evidenta a mijloacelor de transport supuse înmatricularii/înregistrarii, se depune la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor;
Succes !

Toata stima si mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscal auto Mdln29 Mdln29 Salut Am si Eu o Problema ! Am cumparat o masina,am facut contract v/c,am mers la el la primarie sa bage contractele toate bune ! Dupa o saptamana ma suna ... (vezi toată discuția)
Contract de înstrăinare-dobândire ion_dima ion_dima Am completat si semnat in privat un contract de înstrăinare-dobândire, eu fiind cumparatorul unei masini. Am in posesia mea contractul si copiile. Pot sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare inscriere masina valentin_vs valentin_vs Buna seara! De curand am cumparat o masina si vreau sa o inscriu.As vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca pe talonul vechi vanzatorul trebuia sa treaca ... (vezi toată discuția)