avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atestat agent de paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atestat agent de paza

cei care au lucrat in sistemul militar mai au nevoie de atestat pentru a lucre la firme de paza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 18 Martie 2018
Potrivit legii paznicilor ,cei care au lucrat in sist. de aparare si olp cel putin 1 an sau 2 nu stiu sigur durata, nu mai au nevoie de cursul de calificare, isi pot obtine atestatul de paznic de la IGPR in baza unor mici testari .
Insa, exista interes din partea formatorilor profesionali...(grupuri de interese) care solicita chiar si unui colonel iesit la pensie de la jandarmi un asemenea curs de calificare si atestat de paznic.

Va spun din exp. mea si a altora .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor
art. 37
(1) Angajarea personalului cu atribuții de pază sau gardă de corp se face pe baza atestatului eliberat în condițiile prevăzute la art. 38 și a certificatului de cazier judiciar.
.....

art.38
(5) Sunt exceptate de la obligația obținerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesională persoanele care dețin un certificat de competențe profesionale, dobândit potrivit legii, și care fac dovada că au avut calitatea de polițist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioadă de cel puțin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre agent de securitate marcela65 marcela65 Va rog sa-mi spuneti ce calificare trebuie pentru meseria de agent de securitate, iar daca cei care au absolvit facultatea de stiinte juridice, specializarea ... (vezi toată discuția)
Agent securitate moris ct moris ct Pentru fost cadru militar,mai este nevoie de școala de agenti de paza,sau se obtine atestatul fara acel curs? (vezi toată discuția)
Agent paza- cadru militar Alex3334 Alex3334 Sunt cadru militar activ si vreau sa ma angajez ca si agent de paza - second job. Conform legii 333/2003 art 38 alin 5, mai este nevoie sa urmez acel curs? Nu ... (vezi toată discuția)