avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare suma din recalculare pensie.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare suma din recalculare pensie.

Buna,tuturor. Va expun urmatoarea problema. Tatal meu,pensionar MAI a sesizat Casa de Pensii a MAI in anul 2016,cu privire la calculul gresit al pensiei sale.A depus actele necesare recalcularii si de 2 ani a tot asteptat,fara vreun rezutat. Luna aceasta tatal meu a murit,iar la 2 saptamani a primit instiintare ca pensia sa s-a realculat,este mai mare si va primi retroactiv sumele ce reprezinta diferenta. Ce se intampla acum,avand in vedere ca este decedat? Mama va primi acesti bani? Va trebui sa plateasca vreo taxa ,ca succesor? Mulumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:50, 18 Martie 2018
Legea 223/2015

Art.80

(1) Sumele neîncasate de către pensionar, reprezentând pensia pe luna în care a avut loc decesul și/sau, după caz, drepturi restante de pensie, cuvenite și neîncasate până la deces, se plătesc soțului supraviețuitor, copiilor, părinților ori, în lipsa acestora, celorlalți moștenitori, în condițiile dreptului comun.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) pot fi solicitate în cadrul termenului general de prescripție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei grupa i si a ii-a de la 1 octombrie 2018, legea 221/2018 - pensionar decedat recent iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa mă lamuriti in urmatoarea problemă. Tatăl meu a decedat in luna februarie 2019. Dreptul la pensie pentru stagiu complet de cotizare ... (vezi toată discuția)
Deces, plata ultimei pensii alberta33 alberta33 Va rog daca 2 frati depun la casa de pensii locala cerere fiecare solicitand acelasi drept adica pensia pe luna in curs a tatalui lor decedat cui i se va ... (vezi toată discuția)
Beneficiu pensie abell abell Buna dimineata, daca un pensionar decedeaza inainte de a primi pensia pentru luna in curs (ex a decedat in 06 oct),mai beneficiaza de pensia pe octombrie? (vezi toată discuția)