avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu vor sa plateasca pentru acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu vor sa plateasca pentru acoperis

Buna ziua,acum 3 ani jumate mama a cumparat un apartament la etajul 4,eu m-am mutat in bucuresti cu chirie si apartamentul este intr-un mic oras,prima iarna a fost naspa,dupa aceea au inceput ploile iar iarna si au inceput si infiltratiile in casa ,m-am hotarart sa fac un imprumut in banca si sa o ajut pe mama sa puna acoperis,a gasit o firma,toata lucrarea cu acte in regula,autorizati, burlane,acoperis totul,dupa realizarea lucrarii maica-mea s-a dus la vecini cu copiile facturilor si le-a spus cati bani trebuie sa dea pentru ca este bun comun,nici pana acum,dupa un an si jumatate nu mi-au dat banii,ce pot sa fac sa-mi recuperez banii ca vad ca nu ma mai baga nici in seama cand merg acolo,nici buna ziua nu mai dau si ei trebuie sa-mi dea banii si se fac ca ploua
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
speedy_emilian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:28, 25 Octombrie 2009
teoretic aveti dreptate, insa daca acea lucrare nu s-a facut cu acordul si stiinta co-proprietarilor, acestia nu sunt si nu pot fi obligati in nici un fel sa platesca cota parte a costurilor respective.Chiar daca le deschideti proces, nu cred ca aveti sanse sa castigati.Ar fi trebuit de la inceput sa discutati cu asociatia si co-proprietarii.
sorry...:(
Faceti o cerere catre presedintele asociatiei si solicitati-i sprijinul pentru recuperarea acestei sume. Aveti tot dreptul. Cererea o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire care va va folosi ca dovada ca ati instiintat asociatia. Raspunsul trebuie sa-l primiti in 30 zile.
Daca sunteti refuzat sau nu vi se raspunde la cerere puteti actiona in judecata asociatia de proprietari, atasand confirmarea de primire de la posta si facturile lucrarii.
eu.ro.lex a scris:

Ar fi trebuit de la inceput sa discutati cu asociatia si co-proprietarii.

Aceasta este intr- adevar problema. Daca nu aveti vreo dovada a sesizarii asociatiei de proprietari in legatura cu acoperisul....
Acum este mai complicat. Trebuie sa porniti invers si sa ajungeti la o intelegere amiabila, demonstrand ca reparatia a fost necesara( cum?), ca asociatia este nevoita sa suplimenteze bugetul pentru asta( trebuie AG), apoi sa le demonstrati( cum?) ca ati avut oferta cea mai buna, etc.:help:Intr- adevar complicat:O
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
daca fiecare dintre noi am face ce dorim in spatiile comune...
speedy_emilian a scris:

...dupa realizarea lucrarii maica-mea s-a dus la vecini cu copiile facturilor si le-a spus cati bani trebuie sa dea pentru ca este bun comun,nici pana acum,dupa un an si jumatate nu mi-au dat banii,ce pot sa fac sa-mi recuperez banii ca vad ca nu ma mai baga nici in seama cand merg acolo,nici buna ziua nu mai dau si ei trebuie sa-mi dea banii si se fac ca ploua

Aici, in aceasta fraza este toata problema dv. Trebuia sa procedati exact invers: mai intai sa mergeti la vecini ( la asociatie) sa sesizti, sa va sfatuiti, sa gasiti impreuna firma, sa stabiliti costurile, modud de repartizare a acestora, etc.
Daca se facea aceasta lucrare prin asociatie, se afisau costurile, in cateva luni se adunau banii de la toti proprietarii conform cotei indivize, nu mai imprumutati dv bani din banca si lucrarea se executa cu toata documentatia legala facuta prin asociatie (deviz, contract, facturi, chitante, etc).
Daca la acea data asociatia nu putea demara actiunea ca se intarzia pana la strangerea banilor, deabia atunci puteati sa va oferiti dv sa achitati urmand a recupera banii de la asociatie pe masura ce asociatia-i incadsa de la proprietari.
Asa cum ati procedat este aproape imposibil sa castigati banii prin instanta.

Alte discuții în legătură

Acord reparare acoperis comun fcarmenita fcarmenita Buna ziua, am si eu o problema cu inlouirea invelitorii acoperisului comun: stau la ultimul etaj si bineinteles imi intra apa in casa (multa ).Pe 14 martie ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma bani investită in acoperis petryno79 petryno79 Locuiesc într-un apartament al unui bloc cu sarpanta din construcţie la ultimul nivel. Împreună cu vecinii de etaj am hotărât să reparam acoperișul ... (vezi toată discuția)
Cine plateste costurile legate de reparatia acoperisului pentru apartamentele situate la ultimul nivel busuioct busuioct In calitate de nou proprietar al unui apartament situat la ultimul nivel, am avut surpriza ca la preluarea sa de la vechiul proprietar sa constat ca tavanele ... (vezi toată discuția)