avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

bilet la ordin

Am fost dat in judecata pentru un bilet la ordin avalizat de mine pe cand eram director la o firma. Exista vreo posibilitate sa se transforme o hatarare judecatoreasca favorabila firmei respective sa se transforme intr-un caz penal pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:25, 26 Octombrie 2009
in momentul avalizarii trebuia ca firma pe care o reprezentati sa aibe in cont suma inscrisa pe BO. ar putea exista o raspundere penala. toate elementele de drept penal sint tinute de situatia de fapt de la momentul primirii BO pina la momentul avalizarii acestuia.
Nu inteleg. Puteti fi mai explicit?
da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avalizarea biletului la ordin, consecinte! Rugaminte Rugaminte Buna ziua! Va rog să-mi spuneți ce consecinte decurg din avalizarea biletului la ordin în situația următoare: Firma A in calitate de beneficiar ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat ContSters113759 ContSters113759 buna ziua, am avalizat un bilet la ordin la incheierea unui contract de leasing pt. un autoturism achizitionat de firma X; mentionez ca nu sunt si nu am fost ... (vezi toată discuția)