avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Defăimare pe rețele de socializare. Îl pot acționa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Defăimare pe rețele de socializare. Îl pot acționa în instanță pe făptaș pentru că ne-a făcut de râs?

Buna. Eu si cu logodnica mea am locuit intr-o chirie la care am fost nevoiti sa renuntam din cauza mutarii locului de munca in alt judet, iar proprietarul in necunostinta de cauza mi-a facut plangere la Politie ca as fii fugit cu cheile in alta tara, o afirmatie total falsa si a postat pe un grup de pe o retea de socializare poze cu profilele nostre in care face afirmatii false si ne face de ras. As putea sa actionez in instanta pe baza de defaimare? Precizez ca nu mi-a adus injurii doar m-a facut hot si fugar, m-a facut de ras in fata orasului
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți, desigur. Însă trebuie să vă gândiți și la costurile unui astfel de proces, și la timpul petrecut prin instanță. Dvs. ați suferit un prejudiciu de imagine, însă și proprietarul care v-a închiriat locuință poate a suferit un prejudiciu material. Sau dacă nu aveți datorii, faptul că nu l-ați înștiințat că plecați l-a determinat să creadă că ați fugit cu cheile, apoi a acționat impulsiv. Procedați cum considerați, însă înainte de orice ar fi bine să purtați o discuție cu acel om, poate ajungeți la o înțelegere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă v-a facut hot si fugar este calomnie.
Puteti deschide proces civil sau ii puteti cere sa isi ceara scuze pe reteaua de socializare si sa precizeze ca a gresit arătând motivele confuziei.
Dna Margu, dansul nu a suferit nicio pierdere materiala si l-am si anuntat ca vom pleca. Pentru simplul motiv ca eram la tara si eram intr-o zona fara semnal, am fost apelat de dansul o singura data si neputand sa vad apelul, dansul a luat decizia sa ma defaimeze in public
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
S a stabilit deja in practica ca spatiul virtual al rețelelor sociale este un spatiu public, asa ca daca aceste afirmații au ajuns la cunostinta publicului poate fi luata in calcul o actiune in despăgubiri, cu condiția îndeplinirii condițiilor răspunderii si a dovedirii prejudiciului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna Gerber, am screen-print cu postarea respectiva si dovada ca dansul a zis ca este dezordine in locatie, iar in comentarii a specificat ca nu are cu ce sa intre ca nu are chei. De unde stia atunci ca este dezordine?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Adrianos113, utilizator

Alte discuții în legătură

Poze publicate fara acceptul meu kenttranscargo kenttranscargo Buna ziua,problema mea suna cam asa.....o persoana pe care nu am intalnit-o niciodata fata in fata a procurat cumva 5 fotografii cu mine peste care a adaugat ... (vezi toată discuția)
Defaimare si calomniere publica catalinm75 catalinm75 Buna seara! De o buna bucata de vreme, cineva din bloc (stiu cine...) pune , la avizierul scarii de bloc, afise defaimatoare la adresa mea, ma calomniaza in ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare ... Mario1980 Mario1980 Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare am fost înjurat in privat de un domn , făcut handicapat și chior , eu avânt intr-adevăr ... (vezi toată discuția)