avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inchidere asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inchidere asociatie nonprofit

Asociatia ca oraganizatie de sine statatoare, benevola, independenta, apolitica, neguvernamentala, fara scop lucrativ, avand caracter umanitar, cu scop determinat, cu personalitate juridica,care si-a atins scopul infiintarii, dar nu a fost dizolvata. Intrucat de 5 ani in contabilitatea asociatiei nu a existat nicio miscare, bilanturile contabile (pe zero) fiind identice de 5 ani, mai trebuie depus bilant contabil ? Se poate dizolva la un moment dat pentru lipsa de activitate ? Se pot face demesurile necesare lichidarii sau inchiderii asociatei de catre conducatorii asociatiei si care ar fi pasii ? Asta in conditiile in care asociatia nu a avut profit, nu a avut patrimoniu, scopul ei a fost de recuperare a unor sume de bani de la stat. Daca se impune angajarea unui lichidator, care ar fi pretul ? Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:08, 15 Aprilie 2018
Da, trebuie sa depuna bilant anual si va va trebui lichidator.
Situatii financiare anuale trebuie despuse chiar daca totul este pe zero, ca nu existra la ONG-uri institutia "suspendarii". Daca nu mai e nevoie de asociatie, trebuie facuta dizolvare voluntara urmata de lichirare, care va fi f. simpla din moment ce spuneti ca totul este pe zero si actele la zi. Dar e nevoie sa fie angajat un lichidator - din randul practicienilor in insolventa, nu sunt sunt alti lichidatori autorizati .... in OG 26 / 2000 a ramas terminologia veche. Onorariile cerute de lichidatori variaza....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare asociatie Georgia55 Georgia55 Este vorba despre o asociatie ca oraganizatie de sine statatoare, benevola, independenta, apolitica, neguvernamentala, fara scop lucrativ, avand caracter ... (vezi toată discuția)
Bilantul la o asociatie nonprofit, persoana juridica Georgia55 Georgia55 Asociatia ca oraganizatie de sine statatoare, benevola, independenta, apolitica, neguvernamentala, fara scop lucrativ, avand caracter umanitar, cu patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare(lichidare) ong vintila catalina vintila catalina DACA ASOCIATIA NU A AVUT PATRIMONIU (BUNIRI MATERIALE ) DE NICIUN FEL , TREBUIE SA MAI ANGAJEZ LICHIDATOR PRIN HOTARAREA ADUNARII GENERALE ? ASOCIATIA NU A ... (vezi toată discuția)