avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Desfiintare asociatie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Desfiintare asociatie

Este vorba despre o asociatie ca oraganizatie de sine statatoare, benevola, independenta, apolitica, neguvernamentala, fara scop lucrativ, avand caracter umanitar, cu scop determinat, cu personalitate juridica,care si-a atins scopul infiintarii, dar nu a fost dizolvata. De 5 ani in contabilitatea asociatiei nu a existat nicio miscare, bilanturile contabile (pe zero) fiind totusi depuse. Mai mult de atat, din cei 4 membri care au constituit asociatia, 2 au decedat(printre care si presedintele), ramanand doar 2. Ceilalti membri ai asociatiei, in nr de 430, nici ei nu mai sunt, pentru ca ei si-au atins scopul pt care au fost membrii si anume recuperarea sumelor pierdute la FNI. Deci, tinand cont ca asociatia nu mai are organe statutare, nu mai are membrii, nu mai are nicio activitate, nu mai are presedinte, care ar fi pasii pentru desfiintarea ei ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 08:32, 9 Aprilie 2019
Mai intai ar trebui verificat actul constitutiv si de acolo e de vazut.
Desfiintarea se face cu numirea unui lichidator si de aceea ar trebui sa discutati cu un practician in insolventa.
Procedura se va desfasura in instanta.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere asociatie nonprofit Georgia55 Georgia55 Asociatia ca oraganizatie de sine statatoare, benevola, independenta, apolitica, neguvernamentala, fara scop lucrativ, avand caracter umanitar, cu scop ... (vezi toată discuția)
Bilantul la o asociatie nonprofit, persoana juridica Georgia55 Georgia55 Asociatia ca oraganizatie de sine statatoare, benevola, independenta, apolitica, neguvernamentala, fara scop lucrativ, avand caracter umanitar, cu patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Apartenenta politica membrii asociatie daniel05 daniel05 Buna, am o nelamurire vis-a-vis de statutul unei asociatii. In cazul infiintarii unei asociatii care se doreste a fi total apolitica si independenta ... (vezi toată discuția)