avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Sumă confiscată în urma unui control ANAF. Cum o ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Sumă confiscată în urma unui control ANAF. Cum o înregistrez în contabilitate?

Buna ziua
In urma unui control antifrauda, au contatat ca nu am marcat pe casa ...un client...si mi-au confiscat suma respectiva ( cu chitanta)
Acea suma cum o inregistrez in contabilitate?
O consider venit si platesc impozit la ea?
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: PopescuCornelia , utilizator 13:19, 20 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este venit, este cheltuiala, pe 658.

Daca platiti impozit pe profit atunci este nedeductibila;

Cod Fiscal:

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
b) dobânzile/majorările de întârziere, amenzile, confiscările și penalitățile, datorate către autoritățile române/străine, potrivit prevederilor legale, cu excepția celor aferente contractelor încheiate cu aceste autorități;
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate debite ani anteriori book2 book2 In urma unui control de la mediu s-au constatat debite si majorari pe perioda 2004-2008 . Va rog sa-mi spuneti daca cheltuielile cu aceste debite sunt ... (vezi toată discuția)
Penalitati bestb bestb Salut! Eu iar am o problema cu penalitatile.... Avem incheiate contracte cu diversi clienti in care se stipuleaza ca daca se intarzie termenul de predare al ... (vezi toată discuția)
Deducere penalitati percepute de autoritati locale dudalenuta dudalenuta Societatea a avut un contract de concesiune in cursul anului 2015, care expira la 31.05.2016. In cursul anului 2015 redeventa stabilita este foarte mare si nu ... (vezi toată discuția)