avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... posibilitate alegere program de liniste
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

posibilitate alegere program de liniste

Buna Ziua.Ce lege reglementeaza existenta unui program de liniste aplicabil in locuintele tip bloc si in ce masura legea respectiva / care este !!!!! acorda posibilitatea de alegere a unui interval orar de catre proprietarii respectivi.
Cel mai recent răspuns: Ion Artene , utilizator 09:53, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art.2 pct 25 si pct 26
acest răspuns util
Nu exista posibilitatea de alegere a unui interval orar de catre proprietari pentru liniste.
acest răspuns util
Conform legii 61/1991 programul de liniste este 22,00-8,00 si 13,00-14,00.
Cu toate ca hotararile adunarilor generlae trebuie sa respecte prevederiule legilor, trebuie luate in considerare si opiniile proprietarilor daca sunt votate cu majoritate de voturi. Printr-o hotarare a adunarii generale ati putea modifica programul, de exemplu 20-8 si 14-16.
Buna Ziua.Din consultarea legii 61 nu rezulta posibilitatea unei astfel de posibilitati ca cea mentionata de dvs. Ce se intimpla in cazul in care asociatia hotaraste un alt timp de liniste / in special este solicitata perioada 14-16 / si ne trezim ca nu respectam ce scrie in lege !!!! Similar cu acest aspect - conform legii, toti proprietarii/locatarii unui bloc trebuie sa aibe montate pe calorifere repartitoare de caldura.Sunt prevazute si amenzi .!!!!! Cum poate fi interpretata legea care spune ca este obligtoriu ......iar majoritatea proprietarilor spun ca nu vor aceste aparate !!!! Multumesc.
acest răspuns util
Daca se stabilesc alte intervale orare pentru liniste, exista posibilitatea contestarii in instanta si reclamantul va avea castig de cauza.
Referitor la repartitoare, solicitati celui care sustine obligativitatea montarii de repartitoare sa precizeze art. de lege.

Alte discuții în legătură

Program de liniste Mihaela Mky Mihaela Mky Buna ziua ! De curand m-am mutat cu chirie intr-un bloc nou . Blocul nu este inca locuit in totalitate, ocupate fiind pana in 10 apartamente , restul fiind ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii - interval orar Larisa-Lory Larisa-Lory Exista in legea asociatilor de proprietari stipulat intervalul orar in care sa nu se faca lucrari de reabilitare in apartament.? Daca da as dori sa stiu legea ... (vezi toată discuția)
Liniştea publică la bloc isabella2018 isabella2018 Bună ziua, vă rog sa-mi spuneți care sunt intervalele orare de păstrare a liniştii la bloc. Am găsit legea dar in mai multe forme şi nu sunt sigură. ... (vezi toată discuția)