avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dovada ore suplimentare de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dovada ore suplimentare de munca

Cum pot eu sa fac dovada ca am lucrat ore suplimentare?
1.La serviciu mi se cere sa mai stau o ora,doua,trei...s.a.m.d..La sfarsitul lunii in fisa de pontaj nu sunt trecute.Rezolv ceva daca fac scandal,sau mai bine amenint cu pistolul marca ITM.
2.Vineri la sfarsit de saptamana mi se cere sa vin Sambata la serv.(suplimentar),8 ore.Asadar recompensa dubla(16 ore platite sau 16 ore libere platite normal).Vreau sa-mi iau liber in acel termen de 60 de zile,insa in firma nu mai stie nimeni nimic de acele ore suplimentare lucrate,asadar se pierd intr-un mod foarte ingenios.
Cum dovedesc inspectorului de la ITM ca am lucrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 21 Martie 2018
Dovada s-ar face cu pontajul ... in acele ore suplimentare semnati acte ?
Nu semnam acte.Faptic,eu prestez o munca in plus,scriptic nu este inregistrata.
Ce ar trebui sa cer atunci cand mi se solicita sa lucrez in plus?Bani sau vreun act?Exista reglementat ceva in acest sens?Cererea se face verbal iar eu normal execut,si atat.
Cand cer socoteala la sfarsit de luna cand primesc banii,lichidarea din salariu pe luna din urma,directorul,sefii,contabilii se uita si tac ca...sobolanii.
In practica,ca sa scape de situatia respectiva,cei din TESA,solidarizeaza,te suspecteaza de minciuna,sau se prefac ca-s stresati de o asa chestiune neimportanta si enervanta,te duc cu presul si indruga ceva de genul..."vom"vedea,analiza,gandi,plati,vedea noi...nu e chiar asa!
Inebunesti!.....
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
gioni.florian, utilizator
Conform legii, ar trebui sa existe o condica de prezenta in care sa semnati la venire si la plecare.....
Depuneti o sesizare la ITM.

Nu exista in niciun act normativ prevazuta obligativitatea condicii de prezenta si a semnarii acesteia.

Insa in practica, codnica deprezenta este documentul care reflecta in realitate cerintele art.119 C.mun.

Art. 119 C.mun.
Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
OK! Depun sesizare la ITM,si...foarte exact cu subiect si predicat relatez situatia,vine inspectorul si ce sa vezi?...The list is correct. Adicatelea ,foaia de pontaj este curata,8 ore pe zi si atat.Un alt act de teatru,actorii TESA vor mima uimirea si bunacredinta a lor.Cum poti sa dovedesti existenta unui fapt...inexistent? Nu este notat in pontaj,nu s-a efectuat nimic.Punct....E simplu!
As vrea ceva mai concret.Un fel de flagrant.Eu sa lucrez suplimentar si sa am un martor...adica,inspectorul ITM,pe care sa-l chem la locul meu de munca de la firma,sa constate scriptic,dupa care,luna viitoare sa constate ...inselaciunea clasica pe care o practica majoritatea administratorilor.Se poate asa ceva? Nu cred! Sau macar sa-mi lase un act de constatare ...proces verbal,in care sa se consemneze ca ,Sambata,data,ora m-am prezentat la serv.
Clar e de domeniul SF.
In practica e dificil....Imi vine greu sa cred ca cineva poate sa-mi dea vreo solutie...serios!

Alte discuții în legătură

Condica pontaj valabila? iela100 iela100 buna ziua, Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program ... (vezi toată discuția)
Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta zgubi71 zgubi71 Buna seara, condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)