avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dovada ore suplimentare de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dovada ore suplimentare de munca

Cum pot eu sa fac dovada ca am lucrat ore suplimentare?
1.La serviciu mi se cere sa mai stau o ora,doua,trei...s.a.m.d..La sfarsitul lunii in fisa de pontaj nu sunt trecute.Rezolv ceva daca fac scandal,sau mai bine amenint cu pistolul marca ITM.
2.Vineri la sfarsit de saptamana mi se cere sa vin Sambata la serv.(suplimentar),8 ore.Asadar recompensa dubla(16 ore platite sau 16 ore libere platite normal).Vreau sa-mi iau liber in acel termen de 60 de zile,insa in firma nu mai stie nimeni nimic de acele ore suplimentare lucrate,asadar se pierd intr-un mod foarte ingenios.
Cum dovedesc inspectorului de la ITM ca am lucrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 21 Martie 2018
Inspectorul ITM poate veni in control si sa constate la fata locului ca efectuati ore suplimentare....altfel spus, la ora 17.00 a venit in control si a constatat faptic acest lucru.

Nu este dificil .
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
OK!...Multumesc de raspunsuri.Am sa merg la ITM sa fac genul asta de sesizare,si sa ma informez totodata.
Mai am o varianta.Imediat dupa orele suplimentare,depun cerere scrisa cu numar de inregistrare,in care solicit sa se consemneze in fisa de pontaj orele pe care le-am prestat in acea zi(10,16 cate o fi).
Este buna si varianta dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica pontaj valabila? iela100 iela100 buna ziua, Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program ... (vezi toată discuția)
Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta zgubi71 zgubi71 Buna seara, condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)