avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt si sunt minora
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt si sunt minora

Buna ziua. Am 17 ani si ieri am furat impreuna cu o prietena de 15 ani niste haine in valoare de 350 lei dint un mall si am fost prinse cu hainele la mine in ghiozdan..Am fost la politie si tot. Au spus ca trebuie sa mi duca dosarul la cineva sa ca trebuie sa revin saptamana viitoare. Prietena mea nu a mai fost chemata si azi iar eu da. Imi puteti spune ce voi patii,va rog frumos. Voi fi trimisa la un centru sau ceva? Mentionez ca nu am mai avut de aface cu politia sunt prima pe liceu..iar ce am facut ieri a fost ceva ce nu am constientizat niciuna dintre noi..
Complicitate la furt . Cred ca este cazul sa consultati si sa angajati un aparator pentru a putea studia dosarul si a va da un raspuns exact la urmari si consecintele acestei fapte.

Raspundeti penal.

CAPITOLUL I
Regimul răspunderii penale a minorului

Art. 115

Măsurile educative

(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.

1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:

a) stagiul de formare civică;

b) supravegherea;

c) consemnarea la sfârşit de săptămână;

d) asistarea zilnică.

2. Măsurile educative privative de libertate sunt:

a) internarea într-un centru educativ;

b) internarea într-un centru de detenţie.

(2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condusul fara permis FlatSergiu FlatSergiu Este un adolescent de vreo 17 ani care are garaj langa al meu si tot il vad ca merge si vine cu masina. ce i se poate intampla? (vezi toată discuția)
Masura educativa vs condamnare minor geo-vem geo-vem Care este diferenta intre o masura educativa aplicata unui minor,(internare intr-un centru de reeducare )si o condamnare aplicata minorului(pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)