avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii când o parte dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii când o parte dintre moștenitori au investit sume importante de bani în proprietate. Putem să ne bazăm doar pe titlul de proprietate asupra terenului pentru moștenire?

Buna ziua.
In urma cu mai multi ani, dupa decesul bunicului, mama mea a fost unicul mostenitor al succesiunii, bunica si ceilalti frati ai mamei cedand partea lor de mostenire. E vorba de un teren cu o casa.
Dar NU s-a mai dezbatut mostenirea dupa moartea bunicii.
Acum cativa ani a murit bunica. Mama este unic mostenitor sau au dreptul si ceilalti?
Mentionez ca mama este unica posesoare a titlului de proprietate asupra terenului, actul fiind emis ulterior mortii bunicii.
Acum mama a murit. Tata nu are niciun drept. Eu si fratii mei ce mostenim? Ce putem face in situatia data? Noi am investit enorm de multi bani in aceasta proprietate, am modernizat totul si nu e corect sa impartim acum cu ceilalti.
Dar LEGAL cum stau lucrurile, va rog?
Pe de alta parte, putem sa ne bazam doar pe titlul de proprietate asupra terenului pentru mostenire?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:55, 20 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce vi se pare că n-aveți cum să ieșiți câștigători?
Dvs. - moștenitorii mamei dvs. - aveți 100% din teren; aveți 50% + (50% deîmpărțit la nr. de frați ai mamei) =... din casă
Sau cel puțin așa rezultă din ce scrieți. (ar trebui văzute înscrisurile, însă mama dvs. avea totuși o cotă majoritară, ca urmare a renunțării celorlalți la moștenirea bunicului).

Mie mi se pare că plecați din pole-position într-o împărțeală, nicidecum că n-ați avea cum să ....

A! Dacă prin a ieși câștigători, dvs. înțelegeți să nu dați niciun leu celorlalți frați ai mamei, atunci așa este, nu veți ieși câștigători. Cel mai sigur câștigător va fi statul - mai exact bugetul local care va încasa 3% taxa de timbru... „la prim strigare” (că nu va fi singura pe care o văd din ce povestiți).

Poate ar fi mai bine să încercați să înțelegeți exact pe ce stați, de unde plecați, cum ați putea să discutați cu ceilalți ... (avocatul nu e doar pentru lungi procese, cum nici medicul nu e doar pentru lungi operații, deși că uneori îmi vine să-mi scriu pe ușă „cameră de gardă” - căci așa ne caută omul, după ce a făcut el „mai bine” tot ce l-a tăiat capul).

Și fiindcă veni vorba despre înțeles - Eu n-am înțeles exact dacă tatăl dvs. este sau nu este moștenitor al mamei dvs. Fiindcă nu știu ce înseamnă, mai exact: „erau căsătoriți atunci”. Atunci când? La momentul decesului mamei dvs. ori ... altădată? Este sau nu este soț supravietuitor?
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni nedezbătute de zeci de ani: pot invoca moștenitorii uzucapiunea? Simona Ciobanu Simona Ciobanu Bună ziua, Bunica mea deține ca și coproprietar împreună cu mama ei și un frate un teren+casă începând cu anul 1985 după ce au dezbătut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)