Buna ziua! Sotia este cetatean nonUE si are permis de sedere de lunga durata catre va expira in 10 luni.
Am un apartament cumparat inaintea casatoriei si la care am un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avem impreuna o casa cumparata in rate la care am platit avans.
Suntem casatoriti de 5 ani si avem un copil minor. Copilul are dubla cetatenie.
Ce se intampla in cazul unui divort? relatia nu mai merge si vreau sa inteleg unde ajungem....
Mentionez ca pentru casa ea este trecuta in contractul de vanzare-cumparare doar pt cladire, nu are drept la terenul de sub casa, nici la gradina si nici la locurile de parcare ( incluse cu nr parcela in contract) datorita apartanentei ei la un stat nonUE conform careia nu poate detine terenuri in UE.
Sotia in cei 5 ani nu a lucrat deloc, doar in ultimele 6 luni si-a gasit ceva de lucru. Nu vorbeste inca nici limba romana.
1. Daca divortam, ea nu va mai avea drept de stat in Romania? ca nu va mai fi membru de familie cetatean UE ?
2. Copilul va fi nevoit sa paraseasca tara impreuna cu mama sau poate ramane la mine, eu putand sa-i ofer ca si pana acum tot ce este nevoie?
3. In caz ca nu poate ramane copilul in tara, eu cum pot stabili program de vizitare? nu voi putea calatori in acea tara decat pe baza de invitatie sau prin agentie turistica....
4. Casa cum se va imparti? Avansul l-am platit eu din vanzarea casei mostenite de la parinti.
5. Apartamentul daca il vand inaintea divortului.....si achit o parte din rate cu banii sau ii tin in contul meu personal...cum ramane la partaj?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Apreciez si urmaresc f mult site-ul dvs.