avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Zăpadă căzută pe mașină de pe acoperișul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Zăpadă căzută pe mașină de pe acoperișul bisericii. Pot obține despăgubiri de la parohie?

Buna seara.

Ieri in jurul orei 16 am avut nefericita placere de a imi gasi masina avariata in zona plafonului de zapada cazuta de pe acoperisul unei biserici din campus. Pe langa mine au mai fost inca doua masini avariate, una dintre ele avand parbirzul spart si capota deformata, iar cealalta avea un far spart din cate am observat.
As dori sa stiu daca pot obtine despagubiri de la parohie.
Tin sa mentionez ca biserica nu respecta nici limita de proprietate, acoperisul acesteia depasind cu aproximativ jumatate de metru (sau poate mai mult) gardul care delimiteaza parcarea de curtea bisericii.

Multumesc.

Imi cer scuze daca nu am postat in categoria corecta.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adys123 , utilizator 10:22, 20 Martie 2018
Nu ati precizat esentialul daca vehiculele erau parcate in spatiu special amenajat drept parcare auto
Initial incercati impreuna cu restul proprietarilor a caror vehicule au suferit daune sa contactati reprezentantii lacasului de cult sa negociati solutionarea amiabila
Primordial este ca toti cei prejudiciati sa desfasoare demersuri pentru dovedire circumstante producere prejudiciu,sa realizeze la fata locului fotografi
Da, spatiul este amenajat si folosit de studentii din campus ca parcare.

De asemenea tin sa mentionez ca pe gardul bisericii era lipita o foaie care atentiona asupra acestui pericol. Dar din cauza lipsei spatiilor de parcare din zona am fost nevoie sa las masina acolo.
adys123, utilizator
Intrebarea mea a fost daca este parcare auto apartinand domeniului public sau daca a fost amenajata de cei care parcheaza vehiculele
Aspectul ca biserica a informat pericolul,scad sansele pentru eventaul demers de recuperare prejudiciu de la parohie
Biserica a avertizat pericolul,dv si restul ati ignorat avertizarea si v-ati asumat responsabilitatea sa parcati....
Parcarea este amenajată cu marcaj despărțitor de sensul de circulație.

Dar faptul ca acoperișul bisericii depășește limita de proprietate și acoperă o parte din parcare nu contează în cazul unui viitor proces?

Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata din cauza alunecarii de zapada de pe sarpanta! under3aker under3aker Buna ziua! Locuiesc la etajul 4 si in luna decembrie unui vecin ia cazut zapada de pe sarpanta si i s-a spart parbrizul. Mi-a trimis o notificare in ... (vezi toată discuția)
Masina avariata de caderi de zapada Catalin167 Catalin167 Buna ziua. As dori sa intreb pe cei care cunosc legile mai bine decat mine care ar fi procedura corecta de urmat in cazul de mai jos. Am lasat ieri masina in ... (vezi toată discuția)