avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dat in judecata din cauza alunecarii de zapada de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dat in judecata din cauza alunecarii de zapada de pe sarpanta!

Buna ziua!

Locuiesc la etajul 4 si in luna decembrie unui vecin ia cazut zapada de pe sarpanta si i s-a spart parbrizul. Mi-a trimis o notificare in prealabil sa-i platesc parbrizul si pe urma m-a dat in judecata.

Mentionez ca atunci cand am cumparat ap, avea deja sarpanta construita si proprietarul a facut-o pe cheltuiala lui, nici un vecin contribuind cu ceva din nepasare rea vointa etc
Sarpanta este autorizata, sa facut o singura autorizatie pt toti vecini de la 4 si fiecare si-a facut separtat cu alt constructor.
Problema este ca eu nu am nici un act de proprietate pe sarpanta, dar imi tin niste lucruri pe acolo si detin cheia. Sarpanta are uluc are burlan pana jos si opritoare de zapada.
El m-a dat in judecata si doreste sa-l despagubesc pt pagubele produse masinii. Practic el ma acuza ca eu trebuia sa curat zapada de pe sarpanta, ceea ce presuspune un risc cam mare.

Vreau sa stiu ce sanse are sa castige.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
under3aker, utilizator
Cel mai recent răspuns: under3aker , utilizator 16:05, 13 Martie 2013
Nu ati precizat un aspect esential daca sarpanta este mentionata in cartea tehnica a imobilului
De regula,aceasta reprezinta parte comuna
In lipsa detaliiilor,fara a cunoaste documentele din dosar,este hazardat a emite raspuns
Nu este in cartea tehnica a apartamentului.
Poate sa nu fie completata la zi cartea tehnica a unei constructii. Cine si in ce conditii s-a construit acoperisul cu sarpanta dulghereasca sau industrializata ?.
Oricum, nu este vina proprietarului ca constructia este sau nu operata in Cartea tehnica a imobilului. Fiecare sa-si faca treaba in directia lui. Nu au decat sa o faca acum, ca nu este nici-o problema.
Bun, partea frumoasa a lucrurilor o reprezinta parcarea autoturismului vecinului intr-un loc in care in mod sigur nu figureaza ca parcare, astfel incat instanta il va trimite la plimbare. Ori daca cineva a autorizat locul de parcare atat de aproape de imobil, sa suporte consecintele.
Cunosc un caz, aflat pe rolul judecatoriei Iasi, cam la fel. Cineva cu o masina destul de ”bengoasa” a facut ce-a facut si a obtinut un loc de parcare pe domeniul Cons. Local (inchiriat), numai ca nu s-au respectat nici-una dintre procedurile prevazute de acelasi CL privind parcarile si modul de licitare. In acest caz o bucata de tencuiala a fost smulsa de vant si izbita de luneta masinii. Nimeni din cadrul as. prop. nu a fost anuntat, nu s-a facut nici-o ancheta de vre-un organ al statului - nimic, numai ca la vre-o luna as. prop. a primit citatie ca este chemata in judecata.
Proprietarul autoturismului avariat este oarece director la o mare firma de constructii din Iasi si i se pare ca tzine pe Dumnezeu de un picior... Nici nu discuta cu presedintele as. prop. si-a trimis consilierul jr. sa discute acoperirea pagubei. Nu se discuta nimic despre modul ilegal in care a obtinut locul de parcare, iar functionarii de la DAPPP (care se ocupa printre altele si cu procedura de inchiriere a parcarilor din oras), nu sprijina si nu dau relatii despre toate acestea. Oare de ce?
............................
Opinia mea: asteptati sa fiti chemat in instanta. Incercati sa luati legatura cu as. prop. sa va informeze daca sunt in cunostinta de cauza cu locul de parcare despre care vorbiti.
Acoperisul, sarpanta sa construit fiidca cei de la etajele superioare aveau pb cu igrasia, apa curgand pe pereti, vecinii nu au dorit sa contribuie cu ceva motivand ca ei nu stau la ultimul etj.Asociatia nu a vrut sa se implice. Astfel cei de la etjele superioare sau intalnit au facut un proiect pt toata suprafata blocului si fiecare si-a facut singur cu alt constructor fiecare dupa posibilitati. Nu s-a mai cerut bani de la fiecare locatar pt constructia sarpantelor si fiecare de la etajele superioare au fiecare cate o cheie si folosesc spatiul respectiv ca o boxa. Nimeni din cei care avem sarpante nu detinem vre-un act de proprietate pe sarpanta. Cel care m-a dat in judecata motiveaza in declaratie ca eu aveam obligatia sa curat de zapada sarpanta. Sarpanta are tabla lindab are opritoare de zapada, burlan pana jos si uluce.

Celui care ia cazut zapada pe masina si ia spart parbrizul nu era fix pe locul lui de parcare, era mai in spatele masinii avariate mai era parcata tot pe acelasi loc un autoturism al proprietarului. S-au facut poze si se vede ca masina era mai in fata pe urma a dat-o mai in spate se cunosc urma ca a fost miscata.

Stiti va rog sa-mi spuneti la ce distanta ar trebui sa fie masina de bloc si de usa la intrare in bloc. Daca este un cadru legal va rog precizati. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
under3aker, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - cadere zapada de pe bloc crysty17bt crysty17bt Ma intorceam de la serviciu spre casa, in apropierea blocului unde locuiesc de pe acoperisul unui bloc (este construita o sarpanta dar zapada s-a desprins de ... (vezi toată discuția)
Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Răspunderea pentru un acoperiș tip șarpantă construit fără autorizație de constructie și fără aprobarea locatarilor pe terasa unui bloc bozzont bozzont Bună ziua, As vrea sa știu cine răspunde în cazul în care un acoperiș tip sarpanta este smus de vânt de pe un bloc de locuințe, cu mențiunea ca a ... (vezi toată discuția)