avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Răspunderea pentru un acoperiș tip șarpantă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Răspunderea pentru un acoperiș tip șarpantă construit fără autorizație de constructie și fără aprobarea locatarilor pe terasa unui bloc

Bună ziua,
As vrea sa știu cine răspunde în cazul în care un acoperiș tip sarpanta este smus de vânt de pe un bloc de locuințe, cu mențiunea ca a fost construit în urma cu 10 ani de către locatarii de la etajul 4 fără aprobarea celorlați vecini și fără a avea autorizație de construcție. De asemenea as vrea sa știu cine va achita amenda în situația în care cineva se va sesiza ca acest acoperiș nu are autorizație de construcție și ca nu respecta legislația privind construcția lui (nu este prevazut cu uluci sau opritori pentru tăiat zăpadă).
Menționez faptul ca din cauza lipsei ulucilor și a faptului ca acoperișul este construit pe linia blocului apa se scurge pe pereți care în timp s-au degradat, tencuiala s-a umflat iar în interiorul apartamentului a apărut igrasie. Am notificat asociația de locatari cu privire la aceste aspecte dar mi s-a spus ca nu e treaba lor și dacă vreau uluci sa ii montez eu ca să scap de probleme.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
bozzont, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:46, 19 Octombrie 2019
Buna ziua,
Dar plangere la Primarie/ Inspectoratul de Stat in Constructii-ISC, ati facut?
Asociatia are dreptate, pentru asta raspund cei ce au construi fara autorizatie.
Face-ti plangere la Primarie/ISC si apoi, daca amiabil nu doresc sa va despagubeasca, angajati un avocat si mergeti in instanta. To prin instanta o sa recuperati si onorariul platit avocatului.
Si acele uluci/ opritori se numesc "parazapezi"
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat modificarea a fost executata fara forme legale,asociatia de proprietari nu are inregsitrata lucrarea in cartea tehnica
Responsabili sunt proprietarii care au inteles sa execute modificarea fara forme legale
Mulțumesc mult pentru informatie.
Dar exista vre-o sansa sa ii determin sa pună uluci la bloc ca să nu mai apară și alte probleme pe viitor? Cu-i ar trebui sa ma adresez?
Mai nou acum pun presiune sa le dam bani pentru acoperiș deși ei l-au închis și nu ne permit accesul. Vecinii au spus ca vor da partea lor doar după ce se pun în legalitate și remediază problemele. Pot sa ne oblige sa plătim pentru mizeria care este acum pe bloc?


ynocentta a scris:

Atat timp cat modificarea a fost executata fara forme legale,asociatia de proprietari nu are inregsitrata lucrarea in cartea tehnica
Responsabili sunt proprietarii care au inteles sa execute modificarea fara forme legale

Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
bozzont, utilizator
Nu ii puteti obliga, le puteti pune dvs., cum deja ati fost sfătuit, cel putin pe partea dvs.
Se de platit...o sa platiti, daca doriti, cand o sa intre cu el in legalitate si o sa aveti acces, ambele impreuna.
Altfel nu aveti de ce sa platiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata din cauza alunecarii de zapada de pe sarpanta! under3aker under3aker Buna ziua! Locuiesc la etajul 4 si in luna decembrie unui vecin ia cazut zapada de pe sarpanta si i s-a spart parbrizul. Mi-a trimis o notificare in ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)