Locuiesc la etajul 4 si in luna decembrie unui vecin ia cazut zapada de pe sarpanta si i s-a spart parbrizul. Mi-a trimis o notificare in prealabil sa-i platesc parbrizul si pe urma m-a dat in judecata.
Mentionez ca atunci cand am cumparat ap, avea deja sarpanta construita si proprietarul a facut-o pe cheltuiala lui, nici un vecin contribuind cu ceva din nepasare rea vointa etc
Sarpanta este autorizata, sa facut o singura autorizatie pt toti vecini de la 4 si fiecare si-a facut separtat cu alt constructor.
Problema este ca eu nu am nici un act de proprietate pe sarpanta, dar imi tin niste lucruri pe acolo si detin cheia. Sarpanta are uluc are burlan pana jos si opritoare de zapada.
El m-a dat in judecata si doreste sa-l despagubesc pt pagubele produse masinii. Practic el ma acuza ca eu trebuia sa curat zapada de pe sarpanta, ceea ce presuspune un risc cam mare.
Da sunt situatii ,in care autoritatea locala,cel putin in Bucuresti la anumite imobile de locuit in comun,a dispus si amenajat spatii de parcare auto,pe domeniul public ,situate la nivelul limitei de garda respectiv 1 m de imobil
Cunosc caz concret ,in care mai multi proprietari de auto,parcheaza auto in locul concesionat de la primarie cu forme legale si in luna ianuarie 2013 se confrunta cu situatia in care autoturismul sufera dauna substantiala urmare caderii de zapada de pe cupola bisericii in jurul careia este amenajata parcarea auto
Am fost la primul termen mi-am depus apararea urmatorul termen e luna viitoare.
Nu prea vad cum are sa castige fiindca sarpanta chiar daca am construit-o eu nu este proprietate privata este condomeniu.Inclusiv el trebuia sa curete zapada de pe acoperis.
Nu stiu pe ce sa bazat atunci cand sa gandit sa ma dea in judecata caci va pierde si imi va plati si cheltuieli de judecata.