avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vatamare corporala din culpa - cadere zapada de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vatamare corporala din culpa - cadere zapada de pe bloc

Ma intorceam de la serviciu spre casa, in apropierea blocului unde locuiesc de pe acoperisul unui bloc (este construita o sarpanta dar zapada s-a desprins de pe balconul unui proprietar care are acoperisul impartit in doua bucati - o bucata este facuta ca un fel de pod si are legatura directa cu sarpanta care nu are o inclinatie mare dar cealalta bucata este practic acoperisul balconului dar are o inclinatie foarte mare si fara nici un fel de uluc sau opritor de zapada) locul pe unde ma deplasam este un drum de acces al masinilor si al locatarilor in parcarea din spatele blocului. In urma accidentului m-am ales cu fractura de fibie si peroneu si mai multe leziuni diagnosticul complet nu-l stiu inca. Au fost cei de la ITM si protectia muncii de la locul de munca si cei de la politie sa ancheteze cazul acum stau si ma gandesc cum sa procedez pe cine sa dau in judecata asociatia de proprietari sau persoana respectiva. Mai mentionez ca sarpanta este construita legal am inteles ca au autorizatii de constructii si doamna care locuieste la respectivul imobil are si ea piciorul in ghips in urma unui accident. Intrebarea mea este daca are rost sa dau in judecata pe cineva sau este doar o pierdere de timp. Mai mentionez faptul ca recuperarea mea va dura din spusele docturului cel putin un an. Multumesc
Cel mai recent răspuns: crysty17bt , utilizator 19:28, 26 Februarie 2012
Teoretic ,poate fi anrenata raspunderea persoanei care detine ,,paza,, juridica lucrului, daca fapta a fost cauzata prin neglijenta sa si nu a fost un caz de forta majora.Conditia ar fi sa puteti dovedi prejudiciul, si se pare ca veti putea.Incercati in civil totusi.
Art. 1376

Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de lucruri

(1) Oricine este obligat să repare, independent de orice culpă, prejudiciul cauzat de lucrul aflat sub paza sa.

Art. 1377

Noţiunea de pază

În înţelesul dispoziţiilor Art. 1375 şi 1.376, are paza animalului sau a lucrului proprietarul ori cel care, în temeiul unei dispoziţii legale sau al unui contract ori chiar numai în fapt, exercită în mod independent controlul şi supravegherea asupra animalului sau a lucrului şi se serveşte de acesta în interes propriu.

Din expunerea dvs rezulta ca zapada s-a desprins de pe acoperisul unui balcon care are legatura cu sarpanta imobilului-legal construita ,respectiv este implicata parte comuna din imobil,situatie in care este responsabila asociatia de proprietari
Situatia este delicata si va revine greaua misiune sa probati concret de unde a provenit zapada care a cauzat suferinta dvs-aspect esential dar greu de probat in cazul mentionat
In eventualitatea unei actiuni in instanta atat proprietarul cu balconul cat si asociatia de proprietari vor lupta sa demonstreze responsabilitatea celeilalte parti
De ce asociatiile de proprietari sunt raspunzatoare de aceste accidente.Principala vinovata este primaria.Din proiectare fiecare bloc are un spatiu de siguranta in jurul blocului-un spatiu verde- iar intrarea in bloc ,prevazuta cu copertina.Blocurile care sunt direct la trecere pietonala ,au la et unu,un balcon continuu,tocmai pt protejarea celor ce trec pe langa bloc.PRIMARIILE,in goana dupa spatiu au asfaltat aceste spatii de protejare.
Au marit strazile,trepidatiile de la masini au crescut,blocul se darama din cauza aceasta,iar asociatiile sunt bune de plata.

Chemati in judecata si primaria si asociatia.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
proprietaru, utilizator
ce daune as putea sa cer in urma acestui eveniment ? inca nu am facut nici o plagere ? daca fac plangere la politie nu cred ca are nici un rost, ar trebui sa dau in judecata persoana care locuieste la etajul 4 ? la ce costuri s-ar ridica cheltuielile unui astfel de proces ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Răspunderea pentru un acoperiș tip șarpantă construit fără autorizație de constructie și fără aprobarea locatarilor pe terasa unui bloc bozzont bozzont Bună ziua, As vrea sa știu cine răspunde în cazul în care un acoperiș tip sarpanta este smus de vânt de pe un bloc de locuințe, cu mențiunea ca a ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata din cauza alunecarii de zapada de pe sarpanta! under3aker under3aker Buna ziua! Locuiesc la etajul 4 si in luna decembrie unui vecin ia cazut zapada de pe sarpanta si i s-a spart parbrizul. Mi-a trimis o notificare in ... (vezi toată discuția)