avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spor de doctorat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spor de doctorat

Buna ziua,
Am obtinut titlul stiintific de doctor in domeniu Geografie in noiembrie 2016. Pot preda atat biologie, fiind licentiat in Ecologie, cat si geografie, avand masterul la aceasta facultate. Sunt definitiv din 2003. Intrebarea este, avand in vedere ca predau doar biologie, de ce mi s a spus la sfarsitul lui 2016, ca trebuie sa aleg intre echivalarea cu gradul 1 si sporul de doctorat 15%, daca legea a fost data in iulie 2017? Acum problema cu predarea geografiei este clara, si deci echivalarea cu gradul, dar nimeni nu ma lamureste cu cei 15%. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Greenman , utilizator 08:33, 21 Martie 2018
prezentati problema dvs. juristului din cadrul inspectoratului scolar de care apartineti. Doar acolo o sa va lamuriti. Si eu as dori sa va pun cateva intrebari in legatura cu doctoratul, daca se poate.
Legea este aplicabila de la 01.07.2017.

Potrivit Legii153/2017, personalul didactic de predare care solicită și obține gradul didactic I prin echivalare, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5561/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, nu primește indemnizația pentru titlul științific de doctor. Cadrele didactice optează pentru indemnizația pentru titlul științific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I.

Am inteles! Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctorat - echivalare și spor Valentin Ionescu Valentin Ionescu Dacă doctoratul este echivalat cu gradul I se mai plătește și sporul? (vezi toată discuția)
Titlul stiintific de doctor 2018 Silaghi Diana Silaghi Diana Buna ziua Sunt profesoara, am obtinut in acest an titlul stiintific de doctor in domeniul in care predau, nu am inteles prea corect daca , in urma echivalarii ... (vezi toată discuția)
Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul i? andamanea andamanea Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua ... (vezi toată discuția)