avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... renuntare la U.P.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

renuntare la U.P.

Procurorul de caz, in temeiul art. 318 alin. 12 NCP a sesizat judecatorul de camera preliminara pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmărirea penală.

Persoana vatamata nu e multumita de faptul că procurorul de caz a sesizat judecatorul de camera preliminara pentru confirmarea de renuntare la urmărire penala, nu este multumita nici cu solutia adoptata de catre acest procuror de caz.

Persoana vatamata are dreptul sa faca plangere impotriva ordonantei proc. de caz la prim-procurorul parchetului.

-----------------------------------------------------
1) Mai e nevoie de o plangere impotriva ord. proc. de caz ce trebuie adresata prim-proc. in termen de 20 de zile?

2) Persoana vatamata va primi o citatie de la instanta de judecata pentru a isi expune motivele de nemultumire impotriva solutiei de renuntare urmarire penala asa cum a solicitat proc. de caz?
:))
Dacă scria pe ordonanta, mai intrebam aici?
In ordonanta era scris doar termenul de zile în care se poate face plangere la prim-procuror.
(Atenție, ordonanta aceasta este o ordonanta in care s-au efectuat din nou cercetări penale la ordinul judecătoarei de camera preliminară care a desfintat odata ordonantele parchetului prin care dispusesră solutia de NUP).

1) Acum pentru că tot v-am spus că procurorul de caz nu era precizat in ordonantă baza art. în care se poate face plangere la prim-procuror, ci a precizat doar termenul de 20 de zile, dacă in ordonanță nu ar fi fost mentionat nici termenul de 20 de zile în care se poate ataca ordonanta la prim-procuror, iar persoana vătamata ar depune plangerea dupa termenul de 20 de zile, plângerea s-ar considera ca fiind tardivă?

2) Am intalnit si un alt caz, procuroarea a menționat termenul si baza art. in care se poate face plangerea, pe ordonanta era trecut numele procuroarei, insă ordonanta nu a fost semnată de procuroare si nici ștampila institutiei nu era aplicată pe ordonantă.
- Dacă persoana nemultumita de soluție nu ar fi atacat ordonanta in termenul legal indicat in ordonanta, daca ar lasa sa treaca o perioada de timp si s-ar adresa parchetului sa ii inmaneze o noua ordonanta iar parchetul i-ar fi spus ca i s-a mai comunicat odata si a depasit termenul, considerati ca ordonanta nestampilata si nesemnată este nula de drept?

Oare nu ar trebui repusă din nou o noua ordonanta in termen cu stampila institutiei si semnat de procuroare?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:



Tarzan2012 a intrebat:
Persoana vatamata va primi o citatie de la instanta de judecata pentru a isi expune motivele de nemultumire impotriva solutiei de renuntare urmarire penala asa cum a solicitat proc. de caz?

Av. Pătrașcu a răspuns:
Da, o sa fie citata si are dreptul sa formuleze critici in ceea ce priveste legalitatea si temeinicia ordonantei. Are dreptul sa depuna inscrisuri noi daca are.


Domnule av. Pătrașcu, persoana vătămată nu a primit nici o citație de la instanță, dar inculpații au primit citație, iar procesul urmează în zilele acestea, totuși, persoana vătămată a aflat când are loc procesul.
Daca judecătorul confirmă RUP, persoana vătămată care nu a fost citată poate exercita vreo cale de atac impotriva hotărârii dispuse de judecator în cazul un care judec. a confirmat RUP.?
Daca stie cand este termenul, sa mearga la proces, chiar daca nu este citata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)