avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru un teren intravilan agricol, care nu are carte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru un teren intravilan agricol, care nu are carte funciara, se poate elibera autozrizatie pentru o constructie provizorie?

Buna ziua,
V arog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu am tot cautat pe internet si nu am gasit un raspuns exact la problema mea.
Am inchiriat un teren agricol intravilan care nu are carte funciara pe care as vrea sa amplasez o constructie fara fundatie sa o folosesc drept magazie.
Din pacate primaria din zona respectiva mi-a spus ca imi elibereaza autorizatie de constructie numai dupa ce se va elibera cartea funciara a terenului, numai ca pt aceasta este un pic cam dificil.

Imi puteti spune va rog, pot face ceva fara carte funciara?
Cel mai recent răspuns: talossmn , utilizator 21:02, 17 Ianuarie 2016
fara inscrierea dreptului de proprietate in CF nu puteti face numic. chiar si pentru constructiile provizorii, fara fundatie cum spuneti dv. se elibereaza autorizatie de constructie. proprietarul trebuie sa-si intabuleze dreptul de proprietate si apoi puteti construi.
Pentru a obtine autorizatia de constructie este necesara intocmirea unui dosar in care sa fie incorporat obligatoriu,printre altele si cadastrul si intabularea in cartea funciara,deci nu se poate construi altfel.
dy.ciocan a scris:
Am inchiriat un teren agricol intravilan care nu are carte funciara pe care as vrea sa amplasez o constructie fara fundatie sa o folosesc drept magazie.
Din pacate primaria din zona respectiva mi-a spus ca imi elibereaza autorizatie de constructie numai dupa ce se va elibera cartea funciara a terenului, numai ca pt aceasta este un pic cam dificil. Imi puteti spune va rog, pot face ceva fara carte funciara?

Buna ziua,
DA, puteti face practic ceva folositor.
Daca inchirierea terenului este corecta din punct de vedere legal, aveti dreptul sa-l folositi.
In acest scop, temporar, puteti amplasa pe teren, fara autorizatie de construire, o "magazie" care este transportabila auto si independenta de sol (gen container, rulota, etc) care nu are regim de constructie (nici definitiva si nici temporara) si deci nu este supusa autorizarii.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri.

Deci..daca am un container, care practic il pot confectiona si eu, il pot amplasa fara sa am acordul primariei?
Sau ar trebui sa merg la primarie si sa depun o cerere pentru amplasare container ?

Ca sa va dau mai multe detalii..terenul este inchiriat de la un om mai in varsta, care nu are carte funciara la teren...si care este un pic mai dificl de realizat din cauza unor nereguli si mai ales ca nu are bani..si ar insemna, daca ma intereseaza sa platesc eu.
In fine...Daca imi puteti spune mai multe detalii legate de varianta cu container, ar fi super.

Va multumesc.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Asezarea container de tip magazie de unelte agricole pe teren ... szabo52 szabo52 Asezarea container de tip magazie de unelte agricole pe teren FANEATA extravilan? Am un teren de tip faneata extravilan. Pot aseza pe butuci (cuburi de beton) ... (vezi toată discuția)
Amplasare container Lena123 Lena123 Buna ziua, Pentru a pune un container pt locuit pe un teren intravilan proprietate personala, intr-o comuna pe o suprafata de ciment nu cu fundatie ci turnat ... (vezi toată discuția)