avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru un teren intravilan agricol, care nu are carte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru un teren intravilan agricol, care nu are carte funciara, se poate elibera autozrizatie pentru o constructie provizorie?

Buna ziua,
V arog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu am tot cautat pe internet si nu am gasit un raspuns exact la problema mea.
Am inchiriat un teren agricol intravilan care nu are carte funciara pe care as vrea sa amplasez o constructie fara fundatie sa o folosesc drept magazie.
Din pacate primaria din zona respectiva mi-a spus ca imi elibereaza autorizatie de constructie numai dupa ce se va elibera cartea funciara a terenului, numai ca pt aceasta este un pic cam dificil.

Imi puteti spune va rog, pot face ceva fara carte funciara?
Cel mai recent răspuns: talossmn , utilizator 21:02, 17 Ianuarie 2016
Depinde ce faceti cu acel container!
Daca desfasurati o activitate comerciala gen: depozitare deseuri . colectare materiale reciclabile , etc , in mod cert va trebuie autorizatie de functionare de la primarie!Plus avizele cerute de lege pentru acea activitate!B-)
Buna ziua,

Pai acel container ..as vrea sa il folosesc drept magazie...depozitare piese auto etc...si poate ca un mic garaj.
As vrea sa imi spuneti , va rog in urma carei legi se dau aprobari pentru amplasare containere.

Daca terenul este agricol intravilan fara carte funciara, pot desfasura activitati comerciale?

Multumesc
dy.ciocan a scris:

Buna ziua,

Pai acel container ..as vrea sa il folosesc drept magazie...depozitare piese auto etc...si poate ca un mic garaj.
As vrea sa imi spuneti , va rog in urma carei legi se dau aprobari pentru amplasare containere.

Daca terenul este agricol intravilan fara carte funciara, pot desfasura activitati comerciale?

Multumesc

Buna ziua,

as avea nevoie , va rog, de ajutorul dv. legat de un caz: pe un teren arabil dintr-un sat vreau sa pun pe niste stalpi un container nou de locuit , pe post de casuta de vacanta folosita uneori. Voi avea nevoie si de curent electric. Puteti sa-mi scrieti ca sa-mi fie clar de ce avize/ autorizatii voi avea nevoie ?
Mentionez ca terenul l-am primit ca si mostenire in urma unui deces. Acest teren apare , impreuna cu alte bunuri, in actul de succesiune. Terenul respectiv trebuie intabulat pe mine?Trebuie certificat de urbanism ?

Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Asezarea container de tip magazie de unelte agricole pe teren ... szabo52 szabo52 Asezarea container de tip magazie de unelte agricole pe teren FANEATA extravilan? Am un teren de tip faneata extravilan. Pot aseza pe butuci (cuburi de beton) ... (vezi toată discuția)
Amplasare container Lena123 Lena123 Buna ziua, Pentru a pune un container pt locuit pe un teren intravilan proprietate personala, intr-o comuna pe o suprafata de ciment nu cu fundatie ci turnat ... (vezi toată discuția)