avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum poate recupera o firma un debit de la o persoana ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum poate recupera o firma un debit de la o persoana fizica care nu are bunuri executabile

O persona juridica a castigat, prin hotarare judecatoreasca si executare silita, dreptul de recuperare a unui debit de la o persoana fizica romana, majora, necasatorita. Totusi recuperarea nu se poate realiza in fapt intrucat debitorul nu are inregistrat niciun contract individual de munca, pentru a-i putea fi poprite sume din salariu si nu are bunuri imobiliare personale pentru a fi executate. In perioada de la declansarea executarii silite si pana in prezent s-au incasat cateva sume, reprezentand aprox. 5% din datorie, prin executorul judecatoresc, numai din initiativa debitorului, la intervale inegale de timp, Ce demersuri legale mai are la dispozitie creditorul pentru recuperarea creantei sale? Multumesc pentru orice sugestie
Cel mai recent răspuns: gib , utilizator 14:01, 21 Martie 2018
Continuati executarea. Daca nu are bunuri si nu este angajat, nu aveti ce sa faceti.
Conform raspunsului primit de executorul judecatoresc de la administratia locala la care are adresa de domiciliu, debitorul nostru figureaza in evidentele fiscale cu teren si constuctie, adica plateste taxe locale, impreuna cu tatal si fratele sau minor prin reprezentant. Iar in urma raspunsului de la OCPI executorul judecatoresc a constatat ca nu exista CF deschisa pentru acestea. Ce demers am putea face noi si daca acesta ne-ar putea ajuta in vreun fel la recuperarea debitului? Pe de alta parte care ar fi procedura de verificare a situatiei debitorului pe piata muncii (poate s-a angajat si a omis sa comunice angajatorului titlul de executare pentru poprire) sau poate are un parteneriat financiar cu vreo entitate fizica sau juridica . De asemenea care ar fi posibilitatea verificarii obtinerii altor venituri in tara sau in strainatate de catre o persoana fizica. Si nu in ultimul rand cum am putea verifica daca nu si-a schimbat numele? sau la ce banci are deschise conturi, inclusiv depozite sau credite? Nu stiu, este tot ce-mi trece prin minte ca variante de lucru, dar avand in vedere ca nu am experienta practica in aceasta materie pun toate aceste intrebari ca poate imi puteti sugera vreo cale de actiune. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren daca sunt executat silit andreibaboi andreibaboi Buna ziua, In 2014 a fost admisa o cerere de executare silita pe numele meu pentru un credit al unei firme in care eram asociat. Valoarea de recuperat era de ... (vezi toată discuția)