avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz interventie; aparat in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz interventie; aparat in garantie

Buna ziua.
Voi incerca sa nu va rapesc mult timp.
Astazi m-am lovit de refuzul companiei care mi-a pus centrala termica in functiune, de a interveni asupra acesteia pe motiv ca nu am achitat dezvoltatorului conectarea la gaze. Mentionez ca exista o factura in acest sens, dar e emisa de engie pe numele dezvoltatorului. El practic ne obliga s-o achitam pe motiv ca, la vanzare, ne-a comunicat VERBAL ca va trebui sa facem aceasta plata. Dar a uitat sa mentioneze ca factura va veni pe numele lui. Astazi am fost la ei si mi-au refacturat-o, de pe numele dezvoltatorului pe numele meu. Nu stiu cat de ok este acest lucru, mai ales ca nici nu arata ca o factura normala. Firma Modulex eate o firma autorizata de interventie asupra acestor centrale, ei mi-au si pus-o in functiune dar, dupa cum am mentionat mai sus, refuza sa intervina pentru ca nu am achitat respectiva suma dezvoltatorului.
Intrebarea mea este daca e mai bine sa ma adresez protectiei consumatorului sau instantei de judecata, pentru ca vreau sa rezolv lucrurile si cu Modulex ca refuza sa intervina, avand produsul in garantie, dar si cu dezvoltatorul ca ma obliga sa achit acea factura. Am sanse de castig in judecata? Mentiinez ca am copil mic si stau de 2 zile fara caldura, nu ma intereseaza banii de pe urma procesului, ma intereseaza sa le demonstrez ca nu toti sunt prosti cum cred ei, mai ales ca au avut o atitudine aroganta cand le-am specificat acest lucru.
Cel mai recent răspuns: NicuSacaliuc , utilizator 18:24, 23 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
imi pare rau, n-am inteles: e vorba de o centrala defecta sau de o lipsa de furnizare a gazelor?daca e vorba de centrala defecta, cui apartine ea? daca e a dvs. executati garantia cf. facturii de la vanzator. acolo aveti o lista cu firme agreate.
daca e vorba de o lipsa de furnizare a gazelor, e alta poveste si n-are legatura cu ANPC: trebuie sa va adresati distribuitorului
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua.
Centrala e defecta. Am garantia, dar nu vor sa vina. Am contactat alta firma dar au zis ca doar astia trebuie sa vina pentru ca ei au pus-o in functiune, altfel voi pierde garantia plus ca va trebui sa achit deplasarea echipei de interventie

Adrian Dimitriu a scris:

imi pare rau, n-am inteles: e vorba de o centrala defecta sau de o lipsa de furnizare a gazelor?daca e vorba de centrala defecta, cui apartine ea? daca e a dvs. executati garantia cf. facturii de la vanzator. acolo aveti o lista cu firme agreate.
daca e vorba de o lipsa de furnizare a gazelor, e alta poveste si n-are legatura cu ANPC: trebuie sa va adresati distribuitorului

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă: centrala e a dvs. (E și plătită de dvs.) și în documentație service-ul autorizat este firma care nu vrea să vină, luați legătura cu producatorul sau importatorul autorizat, dupa caz. Garanția este a producătorului
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari cu instanta lavitahi lavitahi Buna ziua, Sunt presedintele unei Asociatii de Proprietari. Imobilul in care locui este dat in folosinta din anul 2008 iar fiecare apartament are centrala ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog, in masura timpului dvs disponibil, sa imi ... CarmenCrina CarmenCrina Buna ziua, Va rog, in masura timpului dvs disponibil, sa imi acordati un punct de vedere pentru urmatoarea speta: Apartament cumparat in 2011 La cumparare ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul ... oana.bianca oana.bianca Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul trecut. Recent dezvoltatorul mi-a trimis o factura de la gaze pt perioada august-noiembrie, care ... (vezi toată discuția)