avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor,plecare la tata in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor,plecare la tata in Germania

Divort in 2010,copil incredintat spre crestere si educare mamei. Nu este trecut drept de vizita tatalui in sentinta. Relatie foarte buna de cooperare parinti,legaturi oricand cu copilul. Tatal stabilit in Germania,angajat legal,cetatean roman. De comun acord dorim ca pentru o perioada mai lunga,minim 3-4 luni copilul sa stea la tata. Copilul,16 ani,a renuntat la scoala,este retras acum din invatamant. Care este procedura? Tatal doreste sa il ia acolo in spatiu si sa-l inscrie in invatamant. Ce perioada poate sta copilul la tata,fara a fi probleme legale? Multumesc
Oricat sunt de acord parintii. Totusi, aveti grija de tipul de act pe care il dati si ce urmari va asigurati prin el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil la scoala in strainatate vasilepop vasilepop buna ziua tuturor!felicitari pentru site .. este foarte util! Dintr o relatie anterioara am o fetita care in momentul actual studiaza in clasa a 9 a ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)