avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa program de lucru inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa program de lucru inegal

Buna ziua,

In situatia in care salariatii unei firme au urmatorul program:
L-V= 10-20; S=10-18; D= 10-14 respectiv L-V=8-17;S=8-14 cum devine acest program in cazul pauzei de masa obligatorii care nu este inclusa in durata timpului de lucru?
Este clar ca avem de a face o duraa a timpului de munca de 8 ore/zi si 40 ore/sapt cu o repartizare inegala a programului de lucru.
In opinia mea programul cu pauza de masa adaugata nu inclusa ar fi 10-20:30, 10-18:30, 10-14:30? Este corect si legal?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 17:58, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In situatia in care pauzele (de masa, tigara, etc) nu sunt incluse in programul normal de lucru, atunci perioadele repective vor majora durata timpului petrecut la serviciu, asa cum ati mentionat si dvs.
Programul pe care l-ati mentionat mai sus este unul inegal, insa din calculul meu nu prea rezulta 40h/sapt si nici nu vad cele 48 ore consecutive de repaus saptamanal.
acest răspuns util
... L-V= 10-20; S=10-18; D= 10-14 respectiv L-V=8-17;S=8-14 ....

Repausul saptamanal cand se acorda ?
repausul saptamanal se acorda prin rotatie sambata si duminica.
acest răspuns util
La un program de L-V= 10-20 sunt 50 de ore .... se incalca prevederile art.114 alin.1 C.mun.

Repausul saptamanal nu se poate acorda prin rotatie ... Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
si atunci ce ar trebui facut? sa se schimbe programul de lucru? multumesc!

Alte discuții în legătură

Repartizarea programului de lucru Bubinubi Bubinubi va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: cum as putea sa trec in CIM repartizarea programului de lucru de 11,5 (11h30min)/ zi, doua zile consecutive, ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa recuperata in ziua de sambata MANITOU MANITOU Buna ziua.lucrez in cadrul unei fabrici de plicuri pe postul de stivuitorist.Seful meu ma ponteaza decat 7,5 ore pentru ca spune el pauza de masa nu este ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)