avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copilului dorește să depună plângere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copilului dorește să depună plângere împotriva mea pentru că aș fi răpit copilul - lucru neadevărat, situația fiind cu totul alta. Ce părere aveți?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare in legatura cu situatia in care ma aflu.
Tatal copilului doreste sa depuna plangere impotriva mea sustinand ca i-am rapit copilul, asta din cauza faptului ca nu l-a vazut de doua luni. Dar, problema intervine aici. Acum doua luni am depus o plangere impotriva dansului, pentru violenta domestica. Nu suntem casatoriti, locuim in orase diferite si pana acum 2 luni venea de doua ori pe luna acasa. Asa, m-a agresat fizic, mi-a adus injurii, si a plecat din casa. Dupa plangerea efectiva, au urmat amenintari, ca imi ia copilu prin instanta daca nu imi retrag plangerea, injurii. De asemenea, nu are dovada scrisa, ca eu i-am interzis sa isi vada copilul. Pur si simplu i-am spus ca nu sunt pregatita sa il vad si nu vreau sa ma intalnesc singura cu el. Nicidecum ca nu isi va vedea copilul niciodata.
Se poate clasifica acest lucru ca rapire a copilului? Din moment ce eu am stat acasa cu el de cand s-a nascut si el era mai tot timpul plecat?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 14:06, 11 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce spuneţi dvs. nu este răpirea copilului.
Trebuie în schimb să fiţi foarte atentă la tot ce vorbiţi în faţa domnului şi să aveţi dovezi care să contracareze afirmaţiile lui. Astfel:
-Înregistraţi convorbirile telefonice cu el când vă ameninţă
-Înregistraţi vizitele lui la dvs. (voce şi imagine); după ce pleacă, scrieţi-i mesaj prin care că referiţi la ultima vizită
-păstraţi toate înregistrările şi corespondenţa într-un dosar, veţi avea nevoie.
-Când mai vine, chemaţi în vizită un prieten, o rudă, un vecin, care să fie de faţă, ca să poată depune mărturie la Judecătorie.
acest răspuns util
Degeaba depune plangere.
Nu este rapire.

Incercati sa va apelati la avocat daca nu va descurcati singura sa va aparati in justitie.
Poate ca este necesara si stabilirea unei strategii de actiune.
Sa aveti in vedere si cele aratate de doamna Martonze mai sus deoarece este util...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Chiar daca nu ii dati voie sa vada copilul , tot nu are ce sa va faca . Nu poate veni la d-voastra sa vada copilul cand vrea . Are nevoie de o hotarare judecatoreasca in care sa i se stabileasca un program de vizita a copilului . Nu trebuie sa il primiti in casa d-voastra daca nu doriti acest lucru. De asemenea va trebui sa va plateasca si o pensie de intretinere lunara . Nu va poate lua copilul ,tinand cont ca d-voastra ati stat cu el , ati avut grija de el si aveti si martori .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor andreibanu1985 andreibanu1985 vreau sa aduc copilu minor in germania precizez ca mama si copilu au stat 6 luni au acte aici si a mers acasa si acum nu mai vrea sa vina.credeti ca am sanse ... (vezi toată discuția)
Mama și copilul plecați în italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. ce e de făcut să-mi pot vedea copilul? MYK272est MYK272est Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor Marcelpascu Marcelpascu Care ati mai trecut prin asa ceva,, fetita mea are 8 luni , ce sanse am sa o iau pe la mine acasa , mama ei nu vrea sa iese cu ea prin ors ,doar sa ma duc ... (vezi toată discuția)