avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ca presedinte de asociatie, pot implica serviciile ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ca presedinte de asociatie, pot implica serviciile srl-ului meu (unde sunt asociat unic) in activitatea asociatiei?

Salutare,

Sunt pe cale sa infiintez o asociatie care isi propune sa organizeze evenimente culturale locale, care pe langa faptul ca va ajuta la promovarea valorilor culturale locale, va anima si timpul liber al orasului in care traiesc (oras mic de provincie). Totodata sunt asociat unic al unui srl care are ca activitate si organizarea de evenimente, in special pe partea tehnica... asigurare scena, sunet, lumini, video etc.

Intrebarea este... pot implica srl-ul meu in proiectele culturale pe care dorim sa le implementam (organizare de festivaluri, seri de film, etc), in ideea ca sa ma ocup de partea tehnica a lor, sau este un conflict de interese. Gratuit nu prea am cum, pentru ca sunt cheltuieli cu amortizarea echipamentelor, lampi, etc, dar la un pret minim, fata de oricare alta firma la care as apela.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
val3ntin2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:23, 14 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti incheia contract si emite factura catre ong pentru serviciile prestate.
Mulţumesc frumos pentru răspuns! Spor!
indiferent de perspectiva juridica, din pdv etic, da, este un conflict de interese! (chiar dc nu e sanctionat legal, va afecta imaginea organizatiei) El ar putea fi atenuat prin organizarea unui proces deschis de achizitie a serviciilor necesare (dar, evident, asta va complica lucrurile).
Cum s-a scris, nu da bine la imagine daca veti fi presedinte / reprezentant legal al asociatiei. Nu e ilegal in sine, insa daca veti fi nu doar un simplu membru ci reprezentant legal al asociatiei, pt a contracta in numele ei cu un SRL in care Dvs. sunteti asociat unic aveti nevoie de o decizie a Consiliului Director, decizie la luarea careia sa nu participati, Ideal ar fi chiar o incuviintare din partea Adunarii Generale. Asa se neutralizeaza dpdv juridic conflictul de interese. Dpdv al imaginii nu se rezolva 100%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si avocat crisandra crisandra Buna ziua! As dori si parerea voastra in legatura cu o problema a unei cunostinte. Domnisoara in cauza este asociat unic al unui srl, iar mama ei este ... (vezi toată discuția)
Se poate si admin.srl si sef serv.cons.local? albinuta2012 albinuta2012 Buna,exista conflict de interese daca o persoana este asociat unic si administrator al unui SRL si in acelasi timp este si sef serviciu in cadrul consiliului ... (vezi toată discuția)
Pokemon go, produse personalizate TinnedKitten TinnedKitten Avand in vedere toata nebunia creata in jurul subiectului Pokemon Go, am o nelamurire: este corecta dpdv legal comercializarea produselor personalizate cu ... (vezi toată discuția)